Nieuws - De mooiste zwemplekken in de Aude en de Hérault
14-08-2018

Zijn jullie tijdens de vakantie in Zuid-Frankrijk toe aan verkoeling en hebben jullie zin om erop uit te gaan? Dan zijn er in de Aude en de Hérault allerlei mooie zwemplekken om te ontdekken.
Stuk voor stuk fijne plekken voor een dagje weg. Ga er lekker zonnen op een strandje, zwem baantjes om al die pain-au-chocolat's en glazen wijn er weer af te krijgen of dobber rustig rond op een opblaasflamingo.

Ontdek hier de mooiste zwemspots in de natuur van de Aude en de Hérault!

Mooiste zwemplekken in de Aude en Hérault


Lac du Jouarres (Aude)
Dit meer ligt niet ver van de dorpjes Homps en Olonzac. Het meer is zo'n 120 hectare groot.
Je spartelt er in het water met uitzicht op hoge dennenbomen en wijngaarden. Verder kan je hier ook uitstekend vissen, kanoën en windsurfen. Bij het meer worden o.a. surfplanken, zeilbootjes en waterfietsen verhuurd. In het restaurant op het strand kan je lekker wat eten of verfrissend drankje drinken.
Ook goed om te weten: in juli en augustus is er een strandwacht.

Zwemplekken in de Aude en Hérault


Lac de St Ferréol (Aude)
Dit prachtige meer dichtbij het dorpje Revel is in de zeventiende eeuw ontwikkeld om de Canal du Midi van water te voorzien. Ondanks dat het meer kunstmatig is, waan je je er echt midden in de natuur.
Lac de St Ferréol ligt namelijk middenin een bos. Het meer is zo'n 67 hectare groot en heeft een mooi strand waar in de zomer een strandwacht toezicht houdt. Daarnaast is het een populaire plek bij vissers en watersporters.

Naast zwemmen en zonnen kan je er ook een van de mooie wandelingen maken. Of bezoek eens het Musée & Jardins du Canal du Midi, een museum over de Canal du Midi met een park met watervallen en fonteinen.

Zwemplekken in de Aude en Hérault


Les Cascades du Moulin de Ribaute (Aude)
Of ga je liever zwemmen bij watervallen? Dan is Les Cascades du Moulin de Ribaute iets voor jouw!
Dichtbij het dorpje Duilhac-du-Corbieres ligt deze geweldige zwemplek in de rivier Verdouble. De rivier loopt hier door een kloof waardoor er verschillende watervallen en kleine poeltjes ontstaan zijn.
Een klein paradijsje!

Zwemplekken in de Aude en Hérault
Foto: Pays Touristique Corbières Minervois


Lac du Salagou (Herault)

Lac du Salagou is een prachtig meer in een bijzondere omgeving. De grond rondom het meer is namelijk rood en het lijkt er daarom net alsof je in Arizona bent. Het meer is een populaire plek bij watersporters en vissers, maar je kan er ook heerlijk zonnen en zwemmen. Er is een verhuur van kano's, waterfietsen en zeilbootjes.
Ook hier houdt in de zomermaanden een strandwacht alles in de gaten.

Naast genieten van het water kan je er mooie wandelingen maken of ontdek de verschillende kanten van Lac du Salagou per mountainbike. Er zijn diverse wandel- en mountainbikeroute's.

Zwemplekken in de Aude en Hérault


Het meer bij de Pont du Diable (Hérault)
Boven dit kleine meer staat de hoge Pont du Diable, een oude brug die deel uitmaakt van de beroemde Santiago de Compostella. Het meer heeft een strandje dat ook in de zomermaanden bewaakt is. De omgeving is echt prachtig!
Hoge rotsen met de karakteristieke "garrigue" en uiteraard maakt de brug het plaatje helemaal af. Het is ook leuk om het middeleeuwse dorpje Saint-Guilhem-le-Desert te bezoeken dat er niet ver vandaan ligt.
En de Gorge de Hérault begint aan de andere kant van de brug, een uitstekende plek voor een kanotocht!

Zwemplekken in de Aude en Hérault
 

Wat is jullie favoriete zwemplek in Occitanië? Laat het ons weten in een reactie op Facebook of instagram!
 
 

 

Lees ook:
Le Canal du Midi 
Het meer van Salagou
De stranden dichtbij Narbonne

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!