Nieuws - Pézenas, een charmant stadje tussen de wijngaarden
09-02-2018

Pézenas is een van de mooiste steden van Hérault.
Het centrum van Pézenas bestaat uit oude middeleeuwse straatjes vol met leuke boetiekjes en restaurants.
Het is een klein fotogeniek stadje met iets meer dan 8000 inwoners, die gezellig dorps aanvoelt. Pézenas ligt tussen Béziers en Montpellier. Het is een echte kunst- en geschiedenisstad.

Een stadje om echt verliefd op te worden…

Pézenas, een charmant stadje tussen de wijngaarden
 

Geschiedenis Pézenas
Pézenas bestaat als sinds de tijd van het Romeinse rijk. Toen was het een versterkte handelsstad en in de eeuwen erna bleef Pézenas een plek om te handelen.
Er werden hier regelmatig grote markten gehouden wat vandaag de dag nog steeds gebeurt.
Elke zaterdag is hier een van de grootste markten van de regio. Ook worden er in Pézenas regelmatig leuke rommelmarkten gehouden.

 
Een artistieke stad
In de zeventiende eeuw werd Pézenas het zomerverblijf van Prins de Conti, die veel schrijvers en artiesten met zich meenam. Waaronder de bekende schrijver Moliere.
Pézenas is nog steeds een echte kunststad. Vandaag de dag zijn er veel kunstenaars die hier werken of zijn komen wonen. Er zijn dan ook veel leuke kunstgalerijen te bezoeken.

Boetiekjes in Pézenas
 

Wat doen in Pézenas?
Om te beginnen is het erg leuk om op je gemak door het centrum te lopen.
Je kunt er een rondleiding volgen, maar Pézenas kan je makkelijk op eigen houtje ontdekken.
Als geluk hebt is er een markt of een rommelmarkt aan de gang. Zo niet, dan zijn er verschillende antiekwinkels in Pézenas met een groot aanbod!

Ook zijn er verschillende kleine musea in Pézenas, zoals het bijzondere "Musée de la Porte", een museum over deuren! Ook leuk is het museum "Boby Lapointe", over de schrijver, acteur en zanger die in Pézenas is geboren. 
In de zomer is het Estivale festival een aanrader! Tijdens dit festival zijn op vrijdag de winkels tot laat open en verkopen de wijnproducten uit de omgeving zijn op de straten in het centrum.
Ook ligt één van de mooiste golfbanen van Occitanië bij Pézenas!Culinair genieten
Er zijn veel restaurants, cafés en bakkerijen in Pézenas. Daarom is er genoeg te proeven!
De specialiteiten van Pézenas zijn Berlingots, dit zijn harde snoepjes met verschillende smaken. Pasteitjes zijn een andere specialiteit van de stad, de " petit pâté de Pézenas".
Heb je honger gekregen? Een aanrader is de gezellige crêperie "La Cour Pavée", waar je heerlijke crêpes en hartige galettes kan eten!
 

La Cour Pavée
(Foto: La Cour Pavée)


Kom deze prachtige omgeving ontdekken!
www.kuypersverhuur.nl

 9 februari 2018 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!