Streken


Occitanië, De Languedoc-Roussillon

De Languedoc wordt ook wel het land van de Katharen genoemd Le Pays Cathare.
De Languedoc-Roussillon maakt zich tot een heerlijke streek voor wie dan ook, want alles is er: pittoreske dorpjes, cultuur, bergen, zon, strand en zee.
Met zijn uitgestrektheid, het warme zeewater en de licht aflopende zandstranden is de Languedoc-Roussillon een ideaal vakantiegebied.
De Languedoc is de kuststreek aan de Middellandse Zee tussen de Camargue en de grens met Spanje. De bewoners voelen zich hier meer Catalaans dan Frans.
In de afgelopen jaren zijn er langs de kust levendige badplaatsen ontstaan zoals Cap d'Agde.
Weg van de kust in het achterland, is het leven nog zoals het enkele generaties terug was. Het landschap is er nauwelijks aangetast en u vindt er rustige dorpjes, wijngaarden en rivierstrandjes tussen de rotsen.

Onze vakantiehuizen liggen in een zeer beroemde wijnstreek de Minervois.
U zult dan ook vele Chateau’s tegenkomen, van heel groot en bekend tot klein en charmant. Voor wijnliefhebbers is dit een geweldige streek!
 

Streken

De vakantiehuizen die wij verhuren liggen in de mooiste streken van de Languedoc-Roussillon. Ontdek de Aude en Hérault in het mooie Zuid-Frankrijk.

Afbeeldingsresultaat voor de aude en herault


De Aude

Kastelen, wijngaarden, een rijke diversiteit in natuur en eindeloze zandstranden. De Aude is een prachtige streek om op uw gemak te verkennen en te genieten van Frankrijk. Ga terug in de tijd in het eeuwenoude Carcassonne, maak een actieve wandeling in de natuurrijke omgeving of geniet van zon, zee en strand. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De Aude (11) is een Frans departement, dat zijn naam ontleent aan de gelijknamige rivier, die door het departement stroomt. In Aude liggen verschillende burchten van de Katharen. De bekendste is de Cité van Carcassonne.

La Cité Carcassonne

Les quatre chateaux de Lastours

Grotte de LimousisDe Hérault

Laat u deze vakantie verrassen door de veelzijdigheid van de Franse streek Hérault. Gezellige dorpjes, ongerepte landschappen, lange zandstranden en volop erfgoed waaronder de bruisende stad Montpellier; deze zonnige regio heeft het allemaal. Een heerlijke plek om van het Franse leven te genieten en lekker te ontspannen met een glas wijn in uw hand.
De Hérault is omgeven door departement Aude in het zuidwesten. Tarn en Aveyron in het noordwesten en Gard in het noordoosten. De Hérault bestaat uit drie arrondissementen: Béziers, Lodève en Montpellier.
 

De verschillende badplaatsen van de Hérault zoals La Grande-Motte, Le Cap d'Agde, Palavas-les-Flots, Carnon-Plage, Frontignan-Plage en Valras-Plage