Nieuws - Een dagje naar Narbonne
29-08-2018


Linda schrijft:


We wonen inmiddels alweer twee jaar in Montpellier en ondanks dat we regelmatig de buurt verkennen waren we nog niet in Narbonne geweest! Maar daar is afgelopen weekend verandering in gekomen. Na een BlaBlaCar ritje kwamen we aan in deze kleine stad en we waren meteen verkocht.Narbonne bezoeken
Onze eerste indruk van Narbonne is goed, het is er gezellig en het is op een zaterdag midden in augustus niet eens zo druk met toeristen. De stad heeft een genoeg leuke terrassen, kleine winkelstraten en mooie oude gebouwen. Narbonne is dan ook een leuke stad om te bezoeken als dagtripje.
Je kan het centrum en de highlights binnen één dag zien. Door Narbonne loopt het kanaal De la Robine, die met de Canal du Midi linkt. Het kanaal breekt de stad op in tweeën.
Het is heerlijk om langs het kanaal te wandelen en de voorbijvarende boten te bekijken.

 
 

Tips voor Narbonne
Zelf vind ik het leukste gedeelte van de stad de Cours de la République, een groot plein met hoge bomen en veel terrasjes aan het kanaal. Een fijne plek om mensen te kijken en te genieten van het zonnetje.

Les Halles
Les Halles ligt aan de overkant van de Cours de la République en het is een prachtige overdekte markthal die direct aan de Canal de la Robine ligt. Je kan het niet missen! Helaas waren wij er te laat en was de markthal al dicht. Maar van anderen hoor ik dat een bezoek aan de hal zeker de moeite waard is.
Het lijkt me de perfecte plek om een picknick te scoren om deze daarna aan het water op te eten. De markthal is elke dag geopend van 07.00 tot 14.00 uur.

Pont des Marchands

Op deze brug over het kanaal zijn huizen gebouwd waar vandaag de dag nog mensen in wonen. Grappig om te zien! De brug loopt over het kanaal aan het einde van de Cours de la République.

 

Het paleis en de kathedraal
De twee meest bijzondere bezienswaardigheden in Narbonne zijn het Palais des Archevêques en de Cathédrale Saint-Just-et-Saint-Pasteur. Je kan het Paleis van de Aartsbisschop inlopen, maar voor bepaalde delen heb je een ticket nodig zoals voor het musée d’art et d’histoire en het musée archéologique die zich in het paleis bevinden.Voor het Paleis ligt de oude Romeinse weg Via Domitia. Gek om je te bedenken dat je hier op een meer dan 2000 jaar oude weg staat!

Je wandelt van het Paleis van de Aartsbisschop via een passage zo naar het kathedraal. Het kathedraal is enorm hoog en kan je al van ver zien liggen. Ik heb inmiddels flink wat kathedralen van binnen gezien, maar die van Narbonne is erg indrukwekkend. Hij is zo hoog! Je kan de kathedraal gratis bezoeken, maar voor de schatkamer bovenin heb je wel een ticket nodig.

Eten & drinken
Het was flink warm deze dag. Op het terras van La Fringale dronken we ijskoffie voor wat verkoeling. Dit terras ligt net buiten de drukte en is daarom een perfecte plek om even een pauze te houden. Het schijnt ook een goede plek te zijn om te brunchen.

'S avonds kozen we voor tapas en wijn bij Macar. Een gezellige tapasbar met een goede wijnkaart! Ze geven je hier graag advies over de wijn en de tapas zijn erg lekker. Macar is een van de terrassen op het Cours de la République.

Gruissan Plage
Uiteraard kon een bezoek aan Gruissan plage ook niet ontbreken! Ik vind het een erg mooi strand, heel breed en ook relatief rustig. De strandhuisjes op de achtergrond maken het heel sfeervol.
Ik had bijna het idee in Californie te zijn!
Tip: Langs het strand loopt een lang fietspad. Het lijkt me leuk om hier langs te fietsen.

 

Wat is jullie stad in Occitanië, Languedoc-Roussillon? Laat het ons weten in een reactie op Facebook of instagram!
 
 

 

Lees ook:
Restaurants in Narbonne
De hoogtepunten van Narbonne
De stranden dichtbij Narbonne
Hoe beland je in Montpellier?

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!