Nieuws - Winkelen in Montpellier
29-11-2016

 


Montpellier is een geweldige stad om te winkelen. Het oude centrum is vol met leuke boetiekjes en in de stad heb je verschillende winkelcentra. En tussen het winkelen door zijn er genoeg terrasjes en café’s waar je even bij kunt komen met een kopje koffie.  Ik tip je een paar leuke winkels en gebieden voor een dagje winkelen.

Boetiekjes

“Faire les boutiques” zoals de Fransen zeggen kan heel goed in Montpellier. De stad heeft veel kleine onafhankelijke winkels waar je een origineel cadeau of kledingstuk op de kop kan tikken. Dit zijn een paar verschillende gebieden in het oude stadsdeel met leuke boetiekjes:

Rue St. Guilhem

Hier vind je veel winkels met streekspecialisten. Zo kan je er terecht in luxe wijnwinkels, is er een winkel volledig gericht op kaas en een andere winkel staat vol met luxe chocola. Kom deze straat maar eens door zonder verleid te worden door al dat lekkers!

La Rue de l’Aiguillerie

Deze straat is voor de liefhebbers van exotische artikelen en aparte dingen. Zo zijn er winkels gespecialiseerd in stripboeken, enkele sieradenboetiekjes en winkels met exotische spulletjes. Verder is deze straat vol met kleine simpele restaurantjes en snackbars.

Les Ancien Courrier

Dit deel in de oude stad is prachtig, met smalle steegjes met witte tegels. Overal zitten leuke creatieve boetiekjes verstopt. Velen verkopen bijzondere sieraden, kunst en andere leuke prullaria.

 

Rue d’Universite

Deze steile straat is vol met hippe eettentjes en vintage winkels. Een goede plek om tweedehands kleding te kopen of om te lunchen.

Luxe modewinkels

Ben je een liefhebbers van de duurdere luxe modemerken? Dan kan je je hart ophalen op de Rue Foch. Deze straat heeft veel luxe winkels als Hugo Boss, Gérard Darel en Olivier Dachkin.


Winkelcentra

Het winkelcentrum in het centrum van de stad is Polygone. Dit winkelcentrum heeft verschillende verdiepingen en wel 120 verschillende winkels. Je vind hier grote merken als C&A, The Body Shop en Fnac.

 

Iets buiten de stad is het grote Odysseum. Ook hier vind je grote merken als Zara en H&M en je kunt hier zo een hele dag vermaken. Vlak naast het Odysseum is de Ikea en de Decatlon. Na een dagje winkelen kan je in het gebied blijven want er zijn veel verschillende restaurant en een grote IMAX bioscoop naast het winkelcentrum.


Markten

In Montpellier zijn ook gezellige markten te vinden. Elke zondagmorgen kunnen liefhebbers van antiek terecht op de Promenade de Peyrou waar een antiekmarkt wordt gehouden. Een andere aanrader is de ambachtelijke markt onder Les Arceaux. Elke dinsdag en zaterdag worden hier verse producten uit de omgeving verkocht.

 

Er zijn ook verschillende overdekte markthallen zoals Les Halles Castellanes in het centrum van de stad.

Veel winkelplezier!

 25-11-2016
Linda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig. Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

 

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!