Nieuws - De beste stopplekken onderweg naar Occitanië
10-07-2018

De weg naar het zuiden van Frankrijk is ongeveer 1250 km. Of je nu in één keer doorrijdt of juist onderweg overnacht in een charmant stadje, je hebt altijd stoppauzes nodig.
Even de benen strekken, een kopje koffie drinken en een toiletbezoek. Langs de snelweg zijn er in Frankrijk verschillende "aires". Er zijn simpele veldjes met niet meer dan een klassieke Frans toilet (lees: een gat in de grond) en een vuilnisbak. Maar er zijn ook grotere stopplekken, met veel ruimte en goede voorzieningen.

Dit zijn de beste en mooiste stopplekken die je onderweg naar Occitanië tegenkomt:

De beste stopplekken onderweg naar Occitanië


1. Aire de service de Wancourt Est ( A1 Lille - Parijs )
Deze stopplek ligt niet ver van België. Na een paar uurtjes in de auto is het al fijn om een pauze te nemen.
Ook op de terugweg kan je de Aire de Service bereiken. Je vindt er alles wat je nodig hebt, een tankstation, een restaurant, een Starbucks, een supermarkt en sanitairvoorzieningen.
Er is wifi en je kan er ook een elektrische auto opladen. Maar je kan er ook je zelfgemaakte picknick op de picknicktafeltjes opeten. Een perfecte eerste stop!

2. Aire d'Orléans-Saran ( A10, net voor Orleans)
Dit is niet de mooiste van de stopplekken in dit rijtje, maar hij heeft wel alle handige voorzieningen. Er zijn twee verschillende restaurants, een Paul met lekkere koffie en goede broodjes en een kleine supermarkt. Uiteraard is er een tankstation en er is ook een oplaadpunt van Corri-Door. Er is veel parkeerruimte en een groot sanitairgedeelte.
 
3. Aire de Service des Volcans d'Auvergne (A719, onderweg naar Clermont-Ferrand)
Hoe verder in het zuiden je komt, hoe mooier de stopplekken worden. Wat dacht je van een pauze met uitzicht op vulkaantoppen van het Centraal Massief? Dat heb je bij Aire de Service des Volcans d'Au-vergne. Leuk voor de kids is de kinderspeelplaats. Verder is er een Total-tankstation, een self-servicerestaurant en een winkel met streekproducten.

Aire de Service des Volcans d'Auvergne

Aire de Service des Volcans d'Auvergne

4. Aire du Viaduc de Millau ( A75, bij Millau)
Nog zo'n mooie stopplek met een goed uitzicht. Dit keer op de beroemde 2,5 km-lange brug van Millau. Op de Aire du Viaduc de Millau vind je ook een bezoekerscentrum en een winkeltje met allerlei lekkere lokale producten. Er is een goed restaurant en een snackbar met lekkere ijsjes.

Aire du Viaduc de Millau

5. Aire de Service Frontonnais Nord (A62, ten noorden van Toulouse)
Komen jullie via Toulouse? Dan is deze stopplek een aanrader. Er is een ruime parkeerplaats, een tank-station, een restauran en een groot overdekt terras vlak naast een leuke speeltuin. Heb je te lang stil gezeten? Kom dan in actie op een van de fitnessapparaten! 

Wil je naar een andere stopplek? Deze Franse website vertelt je waar alle stopplekken zijn.

Fijne reis!


Wat is jullie favoriete stopplek onderweg naar Frankrijk? Laat het ons weten in een reactie op Facebook of instagram!
 
 

 

Lees ook:
Leuke plekken om te overnachten onderweg naar Zuid-Frankrijk
Leuke spelletjes voor onderweg
Eten voor onderweg
 10 juli 2018 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds 2016 woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en ze vindt het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!