Nieuws - Het Franse dorpje Caunes-Minervois
06-07-2018

Caunes-Minervois is een mooi schilderachtig dorpje in het zuidelijke Occitanië. Het dorpje ligt in een geweldige omgeving, aan de voet van de Montagne Noir en in het midden van de Minervois, een mooie wijnstreek.
De gasten van vakantievilla Le Jardin des Olives in Caunes Minervois kunnen zich hier heel goed vermaken. Ontdek dit mooie Franse dorp:

Het dorpje Caunes-Minervois
Bron foto


Een charmant dorpje
Caunes-Minervois komt uit de middeleeuwen en is een charmant dorpje met veel bruggen, oude huizen, mooie fonteinen en smalle straatjes.
Het dorp is bekend om het rode marmer dat hier dichtbij uit steengroeves komt. Dit steen vind je terug in bekende Franse bouwwerken als het Kasteel van Versaille en het Louvre, maar ook in Spanje in bijvoorbeeld de Grote Moskee van Cordoba.

Caunes Minervois
Bron foto


Benedictijnse abdij
Een van de hoogtepunten van Caunes-Minervois is de oude Benedictijnse abdij.
Het oudste deel van deze abdij is de crypte die uit de achtste eeuw komt. Toen dit deel gebouwd werd heette de Gallo-Romeinse plaats niet Caunes-Minervois maar "Villa Bufintis”.
De binnenkant van de abdij is prachtig versierd met rood marmer uit de steengroeves. Het is mogelijk om de abdij met een gids te bezoeken, of om zelf rond te lopen. In de abdij is ook een klein marmer museum.

Abdij Caunes Minervois
Bron foto


Andere bezienswaardigheden in Caunes-Minervois


- Hôtel d’Alibert is een mooi indrukwekkend gebouw uit de Renaissance.
Vooral de kleine binnenplaats is leuk om te zien. In het gebouw zit het nu een hotel en een goed restaurant. 

- Hôtel Sicard is een ander bijzonder gebouw uit de veertiende eeuw. Het gebouw heeft deels een Gotische stijl en deels een Renaissance stijl.

- La Carrière du Roy is een grote marmeren steengroeve. Je kan er zelf naartoe wandelen.
Er is een leuke wandeling van 7 kilometer. Op een heldere dag kan je vanaf deze wandelroute de Pyreneeën zien liggen.

La Carrière du Roy
Bron foto

- Op 1,5 kilometer afstand van Caunes-Minervois ligt het Notre Dame du Cros kapel.
Ook voor het interieur van dit kapel is er het lokale rode marmer gebruikt. Op zondag kan je hier een mis bijwonen. Het kapel is gebouwd bij een waterbron waarvan gezegd wordt dat deze de koorts geneest.
Notre Dame du Cros ligt in een klein en rustig dal aan het zuiden van de Gorges in de vallei van de rivier de Cros. Het is leuk om hier naartoe te wandelen en om een picknick me te nemen.

Notre dame du Cros Kapel
Bron foto

Ben jij wel eens in Caunes Minervois geweest? Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid of restaurant? Laat het ons weten in een reactie op Facebook of instagram!
 
 

 

Lees ook:
De stranden dichtbij Narbonne
Montpellier: tips van een local
Toulouse - 'La Ville Rose'
Lagrasse, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk

 6 juli 2018 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds 2016 woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en ze vindt het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

 

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!