Nieuws - Bezoek de middeleeuwse stad Carcassonne
12-01-2018

Carcassonne is een van de culturele hoogtepunten van Occitanië.
Als je hier in de buurt op vakantie bent dan is Carcassonne een geweldige plek om te bezoeken.
Je kent Carcassonne misschien wel als spel, maar de middeleeuwse stad bestaat dus echt!  Carcassonne ligt tussen Toulouse en Narbonne in.

Bezoek de middeleeuwse stad Carcassonne

Carcassonne is een vestingstad met ongeveer 45.000 inwoners. Het is de grootste vesting van Europa. De bekendste bezienswaardigheid is de volledig gerestaureerde citadel, La Cité genaamd, die bekend staat als het mooiste voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa, die bijna volledig bewaard is.

La Cité is de grootste ommuurde middeleeuwse stad van Europa en het is daarom heel indrukwekkend om te zien. De stad staat sinds het jaar 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is ommuurd met een buitenmuur en een binnenmuur, beide met toren erop. De ruimte tussen de twee muren in werd vroeger gebruikt om in-dringers hier met pijl en boog neer te schieten.
Denk niet dat de stad nu leeg en verlaten is, er wonen ook nog steeds honderden mensen in Carcassonne. In de zomer zijn het vooral toeristen die je hier ziet.
Het is zeker een bezoek waard. Op 14 juli wordt hier een groots vuurwerk afgestoken. Verder zijn er diverse leuke winkeltjes.

Afbeeldingsresultaat voor la cité de carcassonne 14 juli

Bezienswaardigheden
Naast de indrukwekkende muren zijn er nog andere bezienswaardigheden te zien in Carcassonne. Zo is er het kasteel in Carcassonne, de Saint-Nazaire basiliek, de verschillende musea en de Pont Vieux. De Pont Vieux is een oude stenen brug over de rivier de Aude. De rivier de Canal du Midi loopt ook door Carcassonne. 
Als je de stad eenmaal gezien hebt is het leuk om langs de rivier te fietsen.
Tip: het is leuk om Carcassonne 's avonds te bezoeken. Het is dan heel gezellig en er zijn allerlei leuke restaurantjes waar je lekker kan eten.
Op sommige zaterdagavonden is het feest in de Cité (vaak in juli en augustus). 's Avonds is de Cité prachtig verlicht.

Waar eten in Carcassonne?
Brasserie Le DonJon is heel populair en een goede keuze. Het restaurant heeft een menu met regionale producten met heerlijke vis, kazen en goede desserts.
Adres: 4 Rue de la Porte, Carcassonne.

Afbeeldingsresultaat voor brasserie le donjon carcassonne
(Foto: Brasserie Le DonJon)

Domaine Michaud is een andere aanrader. Hier gaan de locals heen als ze uit eten gaan.
Het restaurant ligt net buiten de stad op een heuvel met een mooi uitzicht.
Het menu verandert per seizoen en er worden alleen verse producten gebruikt.
Adres: 1 Domaine Michaud, Roullens.


(Foto: Domaine Michaud)

Wanneer Carcassonne bezoeken?

Er wonen niet veel mensen in Carcassonne, maar de stad heeft jaarlijks wel veel bezoekers. Wel drie miljoen mensen bezoeken elk jaar de oude stad. Vooral in de zomermaanden is het er druk en dat zijn ook meteen de heetste maanden van het jaar.
Het is daarom aan te raden om in de lente of in de herfst naar Carcassonne te gaan. Dan is het niet zo heet en ook nog niet zo druk.

Afbeeldingsresultaat voor la cité de carcassonne
(Bron Afbeelding: The crazy tourist)


Ben jij weleens in Carcassonne geweest? Heb je nog andere tips voor een bezoek aan de middeleeuwse stad? 12 januari 2018 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!