Nieuws - Perpignan - een gezellige stad in het zuiden van Frankrijk
11-12-2017

Gelegen in het diepe zuiden van Frankrijk ligt de stad Perpignan, de hoofdstad van de Pyrénées Orientales.
Perpignan ligt tussen de mediterraanse zee en de hoge bergen van de Franse Pyreneeën en dat maakt het een goede uitvalsbasis voor leuke uitstapjes in de omgeving. Maar Perpignan zelf is ook een fijne plek om te bezoeken.
Het is een gezellige stad met veel kleine straatjes en de inwoners leven hier op het ritme van de siesta.
Oh, en ook leuk om te weten: Perpignan heeft maar liefst 300 zonnige dagen per jaar!De 4 mooiste bezienswaardigheden van Perpignan

Ooit was Perpignan de hoofdstad van het koninkrijk van Mallorca. En van die tijd is nog veel mooie architectuur bewaard gebleven. Je kunt de stad het beste wandelend verkennen omdat het niet heel groot is en de kleine straatjes zijn makkelijker per voet te bereiken.

1. Het paleis van de koningen van Majorca
Dit is het voormalig koninklijk paleis van het koninkrijk Majorca. Gebouwd in de 13e eeuw in opdracht van Jacques II. Het is een architecture mix van Romeinse stijl en gotische stijl. Het kasteel staat op de heuvel Puig del Rey in het centrum van de stad.
2. Place de la Loge
Dit met roze marmer geplaveide plein is een centrale plek in Perpignan met een gezellige sfeer. Shop in een van de boetiekjes of drink tot in de late uurtjes een glas wijn op een van de terrassen.

3. Het St Jean Baptist kathedraal
Deze gotische kathedraal is gebouwd in de 14e tot 16e eeuw heeft een gietijzeren klokkentoren dat typisch is voor deze streek. Dichtbij het kathedraal ligt het bijzondere Campo Santo. Dit is een middeleeuws kloosterkerkhof, waarvan er maar één is in geheel Frankrijk.

4. Het Castillet

Het Castillet is het kenmerk van Perpignan. Dit grote rode gebouw diende eerst als stadspoort en werd later gebruik als staatsgevangenis. Het is een indrukwekkend gebouw waarin je nu het museum Casa Pairal kunt bezoeken. Dit is een museum voor de volkskunst en geeft je een kijkje in het Catalaanse leven. 

Zou je Perpignan wel willen bezoeken? Vanuit onze vakantiehuizen in Aude kan je Perpignan makkelijk bereiken.
20-04-2017
Linda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig. Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

 

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!