Nieuws - Authentieke dorpen in de Hérault
18-11-2016

Deze authentieke dorpen in Herault zijn zeker een bezoek waard

Frankrijk barst van de sfeervolle authentieke dorpen en ook in Herault zijn er verschillende te vinden. Deze authentieke dorpen zijn een bezoek waard:

Minerve

Dit hooggelegen dorp ligt tussen de Cévennes en de Montagne Noire op een rotswand. Het dorp is vooral bekend als toevluchtsoord voor de Katharen in de middeleeuwen. Het is een echt middeleeuws dorp met sfeervolle straatjes en een betoverende sfeer. Het dorp is prachtig en voor de omgeving geldt precies hetzelfde. Vanuit de stad heb je uitzicht over de rivieren de la Cesse en de Brian met de natuurlijke bruggen die door deze rivieren zijn uitgesleten.


Aigne

Dit kleine dorp is gebouwd in een traditionele cirkelvorm wat bijzonder is om te zien. Met slechts 280 inwoners is het een waar karakteristiek dorp gebleven. Het is niet ver van Minerve en is daarom leuk om te combineren met een bezoek aan Minerve. Het is een rustig dorpje waar u op uw gemak doorheen kan wandelen.


(Restaurant: Lo Cagorol)

Olargues

Olargue is benoemd tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het dorp is dan ook een plaatje, met smalle geplaveide straatjes en authentieke stenen gebouwen. Het ligt aan de de oever van de rivier de Jaure in het Haut Languedoc National Park. Olargues omgeven door schitterende groene en bergachtige natuur.

Olargues

Les Matelles

Dit pittoreske dorp ligt aan de voet van de berg Pic Saint-Loup en is daarom goed te combineren met een wandeling op de bekende berg. Het dorpje is klein met één kerk en slecht enkele winkels. Tijdens een bezoek aan het middeleeuwse Les Matelles voelt het alsof u even terug gaat in de tijd. Het dorp is omgeven door mooie wijn- en olijfgaarden en uiteraard heeft u een mooi uitzicht op de Pic Saint-Loup.

Les Matelles


Roquebrun

Alweer zo'n prachtig middeleeuws dorp naast een rivier, dit keer de rivier de Orb. Met slechts 600 inwoners en omgeven door natuur is dit een heerlijke plek om even tot rust te komen. Bezienswaardigheden in de stad zijn de Karolingische toren, de molens aan de oever van de Orb en de mediterrane tuin. Roquebrun is ook een goede plek om een kanotocht te beginnen.

Roquebrun een prachtig historich dorp


Balaruc-le-vieux

Dit erg kleine dorp ligt op de rand van Etang de Thau, de grootste lagune in de Languedoc regio.  Balaruc-le-vieux is heeft een middeleeuws centrum dat in een ronde vorm is gebouwd zodat de inwoner zichzelf makkelijker kon verdedigen. Het is een charmant dorpje met smalle straatjes. Bezoek hier zeker de Saint-Maurice kerk uit de 14e eeuw zodat u de prachtige glas-in-lood ramen kunt bewonderen.

Balaruc-le-Vieux


Saint-Guilhem-le-Désert

Dit dorp is een populaire bestemming in Hérault, en dat is niet voor niets. Saint-Guilhem-le-Désert lijkt direct uit een middeleeuws verhaal te komen met prachtige stenen gebouwen, smalle straatjes en sfeervolle pleinen. Het staat dan ook op de UNESCO werelderfgoed lijst. Saint-Guilhem-le-Désert is ook een belangrijke plaats op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. De prachtige abdij de Gellone in het centrum van het dorp verwelkomt dagelijks pelgrims.

Saint-Guilhem-le-Désert, een prachtig dorp in de Hérault
18-11-2016 Linda van Laar

Ik woon sinds vier maanden in Montpellier en ik vind het hier geweldig.
Ik ken de omgeving ondertussen op mijn duim en wil mijn ervaringen graag met jullie delen!

 

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!