Nieuws - Le Canal du Midi
10-04-2017


Le Canal du Midi, het bijzondere kanaal van Languedoc-Roussillon

Het Canal du Midi, als je al een keer in Languedoc-Roussillon bent geweest ben je vast bekend met dit mooie kanaal. Inmiddels is het 240 kilometer lange kanaal  al een aantal jaar UNESCO werelderfgoed. Het is een populaire atrractie voor toeristen. In 2016 vierde het kanaal alweer zijn 350ste verjaardag! Le Canal du Midi wordt vooral bezocht met populaire boottochten van meerdere dagen die de gehele lengte van het kanaal afleggen. Maar het is ook leuk om slechts een dagje langs het kanaal te fietsen, of om zelf door over het kanaal te varen.

De geschiedenis van Canal du Midi

Het kanaal is een van de oudste nog werkende kanalen van de wereld. Het is gebouwd tijdens de regeerperiode van Lodewijk de 14e. In 1667 is er begonnen met het aanleggen van het kanaal en in de 14 jaar hierna hebben tienduizenden arbeiders aan het kanaal gewerkt.

 

Het landschap langs het Canal du Midi

Le Canal du Midi loopt van Toulouse, via Carcassonne naar Sète. Onderweg komt het langs de prachtige meditterane landschappen van Le Lauragais. Denk aan velden met zonnebloemen en koolzaad, wijngaarden, cipressen en pijnbomen, glooiende heuvels en typische oude herenhuizen.

 

Dorpen en steden langs Canal de Midi

Er zijn veel sfeervolle dorpen lang Canal du Midi. Zoals Cers, Argeliers, Homps, Ventenac en Villeneuve les Béziers. Uiteraard zijn er ook mooie steden lang de kanaal. Beziers, Agde en Sète zijn alledrie een bezoek waard.

 

Zelf varen of fietsen

Deze website geeft een overzicht van verhuurbedrijven die bootjes verhuren langs de Canal du Midi. Je kunt op verschillende plekken boten huren. Op dezelfde lijst worden ook wat plekken genoemd waar je fietsen kunt huren. Zelf het kanaal ontdekken is erg leuk, want het geeft je veel vrijheid.

 

Lijkt het je leuk om (een deel van) Canal du Midi te ontdekken? Wij hebben verschillende villa’s in de omgeving. Zoals Le Gai Pinson gelegen op een helling langs het Canal du Midi in Ventenac-en-Minervois en villa Marlise  op slechts 10 minuten rijden van het Canal du Midi.

  10-04-2017
Linda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig. Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!