Nieuws - Het meer van Salagou
18-12-2017

Ben je een liefhebber van natuur en ben je graag actief in de buitenlucht? Dan kan je je hart ophalen bij het meer van Salagou, gelegen ten noordwesten van Clermont-l'Herault.
Het meer van Salagou is een prachtige plek om te wandelen, mountainbiken of vissen. Daarnaast waait het hier vaak, wat het ook een goede plek maakt voor verschillende watersporten.

Het meer van Salagou

De mooie natuur
Een combinatie van geologische verschijnselen zorgt voor een verrassend palet aan kleuren en vormen in gebied rond het meer. Het meer zelf is prachtig blauw en is omgeven door golvende droge heuvels van rode grond, wat is bezaaid met groene vegetatie. Deze verschillende kleuren en vormen zijn sprookjesachtig mooi.
De heuvels rondom het meer zijn oude vulkanen en de rode grond van de heuvels wordt "ruffes" genoemd. Dit is een rode klei dat erg rijk is aan ijzer oxide.

Het meer bevindt zich ten westen van Montpellier en strekt zich uit over 750 hectare en heeft een omtrek van 28 kilometer. Het meer is niet natuurlijk, maar is een stuwmeer dat in 1960 is aangelegd voor de irrigatie van de omliggende landbouwgronden. Maar ondanks dat het meer door mensen is aangelegd is de natuur hier goed aangepast aan de nieuwe omgeving.
Er is veel verschillende flora en fauna in het gebied.

Activiteiten rond en op het meer

Vissen
Het meer zit vol met vis en in combinatie met de mooie omgeving maakt dat het een perfecte plek om te vissen. Het doel van de meeste vissers hier is om de grote karpers te vangen die in het meer rondzwemmen. Maar je kan er ook andere vissen vinden als de snoek of de snoekbaars. 

Mountainbiken
Rondom het meer zijn wel acht verschillende mountainbikeroute’s van vier verschillende moeilijkheidsgraden.
Een aanrader is 28 kilometer lange route die rondom het meer gaat. In Clermont l’Herault (op zes kilometer afstand) zijn goede mountainbikes te huur.

Zeilen & windsurfen
Er zijn twee winden die regelmatig over het meer waaien, de Tramontana en de Marine. Hierdoor is het meer zeer geschikt voor watersporten als zeilen en windsurfen. En dat houdt het lekker kalm, want motorboten zijn (gelukkig) verboden.
Verschillende campings aan het meer verhuren zeilbootjes en windsurf materiaal. Het is leuk om zo het meer te verkennen!

Zwemmen & zonnen
Uiteraard kan je ook gewoon heerlijk zwemmen en zonnen bij het meer. De zon laat zich vaak zien en in de zomer heeft het water een aangename temperatuur om te zwemmen. Het water kan wel 28 graden worden!
Er zijn genoeg kleine stranden rondom het meer zodat je een fijn plekje kan uitzoeken.

Wandelen
Naast de mountainbikeroutes zijn er ook verschillende wandelpaden waar je dit mooie rode landschap op een rustig tempo kan ontdekken.


Zou je het meer van Salagou wel willen bezoeken? Wij hebben verschillende vakantiehuizen in de buurt. Zoals vakantiehuis Les Trois Olives. 18 december 2017 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!