Uitstapjes Languedoc Roussillon


De Languedoc-Roussillon biedt ruime mogelijkheden om u te vermaken. Uw vakantiehuis ligt in een zeer beroemde wijnstreek de Minervois. U zult dan ook vele Chateau’s tegenkomen, van heel groot en bekend tot klein en charmant. De dorpen in de omgeving zijn authentiek en pittoresk, hier zult u de rust ervaren die in het jachtige dagelijkse leven vaak ontbreekt.

Kaartje van de omgeving


 

Carcassonne

Carcassonne is een vestingstad met ongeveer 45.000 inwoners. Het is de grootste vesting van Europa. De bekendste bezienswaardigheid is de volledig gerestaureerde citadel, La Cité genaamd, die bekend staat als het mooiste voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa, die bijna volledig bewaard is. In de citadel bevinden zich veel historische gebouwen en het Château Comtal. Er omheen is een dubbele muur. De buitenmuur heeft 16 torens en de binnenmuur heeft 24 torens. Het is zeker een bezoek waard. Op 14 juli wordt hier een groots vuurwerk afgestoken. Verder zijn er diverse leuke winkeltjes. Op sommige zaterdagavonden is het feest in de Cité (vaak in juli en augustus). 's Avonds is de Cité prachtig verlicht.

Béziers

Béziers is een mediterrane stad met vele oude gebouwen. Het is een echte winkelstad waar de leuke smalle winkelstraatjes uitkomen op de Boulevard Paul Riquet. Hij was de architect van het Canal du Midi en zijn standbeeld treft u aan op de naar hem genoemde boulevard. Hier vindt u leuke terrasjes en op zaterdag is er markt. Op het hoogste punt van Béziers ligt de kathedraal "St Nazaire" en van hieruit heeft men een prachtig uitzicht over de verre omgeving en de rivier "l’Orb". Ten zuiden van Béziers loopt het Canal du Midi.

Narbonne

“Narbonne la rose” baadt in het zonlicht. Het is een moderne badplaats met een lang strand. Het stadje met 50.000 inwoners heeft een mooie kathedraal. Narbonne was de eerste Romeinse nederzetting buiten Italië. De stad ligt aan de kust van de Middellandse Zee en vroeger aan de rivier de Aude. Narbonne staat in directe verbinding met de Middellandse zee door het Canal de la Robine, een zijtak van het Canal du Midi. Op de plaats waar nu het Canal de la Robine stroomt, stroomde vroeger de rivier de Aude. Het centrum van Narbonne wordt uitgemaakt door het plein van het Place de l’Hotel de Ville. Hieromheen is eigenlijk alles gebouwd, zoals ook de winkelstraten.

Aigne

Er zijn vele pittoreske dorpjes in de omgeving en een van de beziensvaardigheden is Aigne met de oude kern in de vorm van een escargot en heeft vele kunstenaars en artiesten tot zijn bewoners. Jaarlijks worden hier braderieën georganiseerd.

Stranden

De kust van de Languedoc biedt voor de strandliefhebbers volop mogelijkheden. De stille rustige stranden zoals St. Pierre la Mer (bij Narbonne Plage) en Gruissan, zijn een bezoekje waard, al is het alleen al om de op palen gebouwde Franse cabannas die zeer tropisch aandoen, tot de stranden van Narbonne Plage zelf. In de bijna 40 havenplaatsen en stranden van de Languedoc-Roussillon wappert de blauwe vlag, als teken van hun kwalitatieve stranden en zwemwater. Langs de kust zijn alle denkbare vormen van strandvertier en watersport mogelijk.

Cap d’Agde, een van de belangrijkste badplaatsen aan de kust. Heeft u zin om de frisse zeelucht in te ademen, dan moet u beslist eens Cap d’Agde aan doen. Het plaatsje is gebouwd in vele karakteristieke kleuren. Het heeft een gezellige boulevard, levendige haven en zeer mooie fijne zandstranden en ongerepte natuurgebieden. Er zijn diverse watersportmogelijkheden. Het oude dorpje Agde is zeker een bezoek waard, het heeft vele historische monumenten.


        
Gruissan, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk heeft de typische aspecten en de originele mediterrane kleuren weten te behouden. Gruissan is een oud, maar springlevend badstadje. Als jachthaven fungeert het als centrum van de sportvisserij op tonijn en ook het windsurfen tiert er welig. Het oude dorp ligt in een kring rond een middeleeuws kasteeltje. De naam van het stadje is verbonden met die van de legendarische piraat Barberousse (Roodbaard). Het moderne Gruissan en de plezierhaven liggen vlakbij. Het kasteel heeft een uniek uitzicht op het dorp, de haven en de natuurlijke omgeving
Door de film “37,2° Le Matin” is het beeld van de strandhuisjes op het strand van Gruissan zeer beroemd geworden. Het strand staat inmiddels bekend als “La plage des Chalets”. De huisjes met authentieke charme zijn oorspronkelijk door vissers gebouwd. Het heeft een mooi strand.
U kunt er heerlijk ontspannen en genieten van zon en zee, in een unieke en pittoreske sfeer.


      
Het strand van Mateille, geclassificeerd door het “Conservatoire du Littoral Méditteranéen” (Behoud van de Middellandse Kust), is dé ontmoetingsplaats voor amateursurfers en zeilwagens. “La Vieille Nouvelle”, ongerept gebied gereserveerd voor watersport, het strand van Grazel in de haven en het strand van de Ayguades maken dit kustlandschap compleet.
http://www.gruissan-mediterranee.com/

Port La Nouvelle aan de Languedoc-Rousillon is een wat kleinere en minder drukke badplaats met een goed strand. Aan de gezellige boulevard zijn er winkels en restaurants.

De stad Sète en het kleinere havenplaatsje Grau-du-Roi zijn de belangrijkste vissershavens in de regio. Het subtropische klimaat, de prachtige zandstranden, wijngaarden en bergen tot een hoogte van bijna 3000 meter maken van deze uitgestrekte regio een vakantiegebied met grote variëteit.

Coullioure, een oud Catalaans vissersdorpje met veel charme! Dit is het schilderachtigste plaatsje aan deze kust. Het heeft een middeleeuws fort, een kerkje uit de 15e eeuw en een klein haventje met veel authentieke vissersbootjes, de "Barcas Catalanes". Er wonen en exposeren veel kunstschilders.


 

In het spoor van de Da Vinci Code

In de wereldwijde best-seller de Da Vinci Code wordt verteld over een geheim dat door de Katholieke kerk al twintig eeuwen wordt onderdrukt. In de rondrit gaat u naar de oorsprong van dit mysterie. De tocht voert langs de oude burcht van de Katharen in Montsegur, waar het geheim ooit werd bewaakt, tot Rennes-le Chateau, een minuscuul dorpje in de Pyreneeën, waar de raadselachtige pastoor Sauniere bij toeval in het complot betrokken raakte, om het vervolgens met zich mee te nemen in het graf.

Parc Naturel Regional du Haut-Languedoc

Parc Naturel Regional du Haut-Languedoc met schilderachtige dorpjes zoals Roquebrun is een bosrijke en bergachtige omgeving om te wandelen en te picknicken. Geoefende wandelaars weten over het algemeen heel goed wat ze aankunnen. Voor de amateur-wandelaar geldt: neem niet te veel hooi op uw vork. Want in dit landschap lopen veel paden omhoog. Je kunt hier ook fantastisch kanoën. De rivier Orb kan soms wild worden, dit komt doordat de rivier de Jaur zich bij de Orb voegt, terwijl de rivier versmald wordt door een Gorge. Het is prachtig om door deze Gorge te kanoën die eindigt in Roquebrun.

Roquebrun is fraai gelegen aan het begin van een kleine vallei. Boven het dorpje torenen de ruïnes uit van een middeleeuwse vesting. Er is genoeg te zien in de nabije omgeving en u hoeft zich niet te vervelen.

Voor liefhebbers van de prehistorie zijn er grotten. Een bezoek waard is bijvoorbeeld de ondergrondse rivier van Lambouiche, nabij Foix. Deze is met 3.800 meter lengte de langste bevaarbare ondergrondse rivier; de rondleiding vindt plaats per boot.

Salvador Dalí

Via Perpignan en Le Perthu rijdt u vlug en veilig Spanje binnen. Even over de grens ligt Figueras. In de vroegere schouwburg van Figueres, de geboortestad van de schilder Dali, bevindt zich het theatermuseum Dalí, het enige museum in Europa dat zijn geheel aan het werk van Salvador Dalí gewijd is.

Het is het op een na meest bezochte museum van Spanje - in bezoekersaantal slechts overtroffen door El Prado in Madrid - en verenigt schilderijen, beeldhouwwerken, sierraden, tekeningen en gravures van de artiest waarvan enkele uit zijn persoonlijke collectie afkomstig zijn. Het geheel is een fantastisch overzicht van de loopbaan en unieke personaliteit van deze originele surrealistische schilder.

Barcelona

Met ongeveer 3,5 uur rijden vanuit de vakantievilla's in de Languedoc bent u in het centrum van Barcelona. Er wordt gezegd: Barcelona is geen stad, het is een gevoel. Een zeer relaxed gevoel wel te verstaan. Of je nu over de Ramblas slentert, de Sagrada Familía bezoekt, of je energie verdanst in een discotheek, in Barcelona gaat alles zeer tranquilo.
Barcelona is de stad van Miró, Picasso en vooral Gaudí en in de vele restaurants kunt u fantastische tapas eten. Ook kunt u per bus een rondrit door Barcelona maken, wat een boeiende ervaring is.

Zoek op huisnummer
Zoek op huisnaam
BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!