Nieuws - UNESCO locaties in Languedoc-Roussillon
16-12-2016

UNESCO locaties in Languedoc-Roussillon

 Wist je dat er in Languedoc-Roussillon wel zes verschillende plekken zijn die op de UNESCO werelderfgoed lijst staan? Dat doen ze toch goed, daar in het zuiden. Ter vergelijking, in heel Nederland zijn er maar 9 plekken die de lijst hebben behaald. De zes UNESCO plekken zijn bijzonder om te bezoeken en wellicht leuk om te zien tijdens een vakantie.

Pont du Gard
Dit is een Romeinse aquaduct met drie verschillende niveaus. Het is een typisch voor-beeld van de Romeinse bouwkunst. Wat er vooral bijzonder aan is is dat het het best behouden aquaduct ter wereld is! Als liefhebben van geschiedenis of architectuur mag je de Pont du Gard niet missen. De Pont du Gard ligt onder het plaatsje Vers-Pont-Du-Gard, in de buurt van Nîmes.


De landschappen van Causses en de Cevennen
Dit zijn eigenlijk twee verschillende gebieden die samen de vermelding op de UNESCO lijst hebben gekregen. Beide zijn goede plekken om een mooie wandeling te maken. De Causses zijn een groep van kalkplateaus in het centraal massief. Het gebied kent veel rotsformaties en er lopen verschillende rivieren langs de plateaus. De Cevennen is een streek en bergketen in het centraal massief met als belangrijkste natuurgebied het Nationaal park Cévennes. In de Cevennen vind je enkele grotten en geologische formaties.


Canal du Midi

Dit kanaal is wel 250 kilometer lang en loopt vanaf Toulouse naar de Middellandse zee, door de regio’s Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées. Het kanaal is aangelegd in 1600 onder het bewind van Louis XIV om de handel in graan te laten groeien. Het kanaal is bijzonder omdat het een van de oudste kanalen in Europa is dat nog steeds in gebruik is. Vandaag de dag is het een prachtige plek om een rondvaart te maken.
De pelgrimsweg naar Santiago de Compostella

Deze routes naar het bedevaartsoord Santiago de Compostella zijn eeuwenoud. Vele pelgrims lopen nog steeds naar het bedevaartsoord waar het graf van de apostel Ja-cobus zou zijn. De routes lopen door heel Europa, maar een populaire route is die door de Languedoc-Roussillon. Het is leuk om een klein stukje van de bedevaartroute te lopen tijdens een vakantie in Languedoc-Roussillon.


Carcassonne

Deze stad is al ruim 2000 jaar geleden gesticht. In 1245 is het voor een groot gedeelte herbouwd. Dit middeleeuwse deel heet La Bastide Saint Louis en is perfect bewaard gebleven. La Bastide Saint Louis en de verdedigingsmuur van Carcassonne staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. De stad is erg leuk om te bezoeken.De bouwwerken van Vauban

De bouwwerken van Frans bouwmeester Sebastien le Prestre de Vauban staan alle-maal op de UNESCO werelderfgoed lijst. Er zijn er twee die in Languedoc-Roussilion liggen. De een is het middeleeuwse dorp Villefranche-de-Conflent. Wat een erg mooi karakteristiek dorp is waarvan het centrum dateert uit 1090. Vauban heeft de omwal-ling van de stad gemaakt. De andere plek in Languedoc-Roussillion is de vestings-plaats Mont Louis met een bijzondere verdedigingsmuur. Deze plaatst is volledig op-gericht.16-12-2016
Linda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig. Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!


 

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!