Nieuws - De beste restaurants van Perpignan
04-08-2017

In Perpignan kan je heerlijk uit eten gaan. De lokale keuken is een mix van de Mediterraanse keuken en de Catalaanse keuken.
Omdat Perpignan aan de kust ligt kan je er ook lekkere vis en zeevruchten eten. Wat hierpopulair verder is zijn slakken met knoflook, gerookte ham en gevulde worst.

Dit zijn de beste restaurants in Perpignan:

Luxe

La Galinette
Dit restaurant heeft één Michelin ster. Er worden hier voornamelijk ingrediënten gebruikt die van de enorme tuin komen van chef Christophe Comes zelf. De sommelier van het restaurant kiest heerlijke bijpassende wijnen voor bij de gerechten. Er zijn verschillende luxe menu’s zoals een geweldig acht-gangen menu. Een avond in La Galinette is zeker een unieke ervaring.
 

Franse bistrot

Le Garriane
Dit restaurant wordt vaak Perpignans best bewaarde geheim genoemd. Maar inmiddels is het allang geen geheim meer dat dit een geweldig restaurant is. La Garriane wordt gerund door een echtpaar. De Aus-tralische chef maakt de heerlijkste gerechten terwijl zijn Franse vrouw iedereen vriendelijk verwelkomd en helpt. Boek hier een tafel als je er zeker van wilt zijn dat je een plekje hebt.

Le Sud
Dit is een gezellig restaurant met een mediterraanse sfeer. Er staat veel vis op de kaart en de gerech-ten zijn typisch Mediterraans en Catalaans. Je wordt altijd warm verwelkomd in Le Sud en de bediening is er heel vriendelijk. Als je geluk hebt is er ook live-muziek in het restaurant.

Le Figuier
Le Figuer is een authentiek en klein restaurantje. Hier worden typische Mediterraanse en Catalaanse gerechten geserveerd en ook hier heb je de keuze uit veel soorten is en vlees. Je kunt er gezellig eten op het terras onder de olijfbomen. Het restaurant ligt op fijne locatie op een rustig pleintje net buiten het toeristische gebied.
 

Vis

La Cabane
Voor heerlijke verse vis en zeevruchten ga je naar La Cabane. Zulke volle borden met zeevruchten heb je nog nooit gezien! Het restaurant ziet eruit als een vissershutje met een bijzonder interieur met veel (drijf)hout.
 

Salades

L’Atelier salade
Even toe aan een lichte maaltijd? In L’Atelier Salade kan je zelf je salade samenstellen bij de enorme saladebar. Het restaurant is erg strak vormgegeven en heel schoon. Het terras is een fijne plek om je gezonde salade in de zon op te eten.
 

Vegetarisch

Saveurs Nature
In dit gezellige en kleurrijke restaurant eet je wat de pot schaft. Er is namelijk een dagelijks menu die steeds veranderd. Je hebt daarom geen keuze maar gelukkig is het eten erg lekker! Zelfs voor liefheb-bers van vlees is dit een leuke plek om eens iets anders te proberen.
 

De wereldkeuken

Le Berbere
In het Marrokaanse restaurant Le Berbere wordt alles zelf vers bereid. Er staan veel soorten tajine en gerechten met gegrild vlees op de kaart. Na de maaltijd kan je nog heerlijke muntthee drinken in com-binatie met een van de Marokkaanse gebakjes. Het is een klein restaurant en het is er daarom lekker rustig. De eigenaren zijn ook heel vriendelijk

Tuk Tuk
Voor de Aziatische keuken ga je in Perpignan naar Tuk Tuk. Dit leuke restaurantje serveert heerlijk Thais eten. Van loempia's tot currys. Ze houden rekening met onze westerse smaakpapillen dus het meeste eten is niet al te pittig. Geef het vooral aan als je wel van wat pepertjes houdt.
 4 augustus 2017 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

WWW.KUYPERSVERHUUR.NL

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!