Nieuws - Het Franse milieuvignet is nu ook verplicht voor Nederlanders
20-06-2017

Je hebt misschien al gehoord van het Franse milieuvignet Crit'Air. Dit is een regeling die sinds vorige zomer geldt in Frankrijk. Sinds kort is het vignet ook verplicht voor buitenlandse voertuigen. Dus ook voor ons Nederlanders, onderweg naar ons vakantieadres. Franse gemeentes kunnen milieuzones instellen waar erg vervuilende auto's niet zijn toegestaan. Op deze manier probeert Frankrijk de luchtvervuiling tegen te gaan. Je bent verplicht om de milieusticker op je auto te hebben als je door de milieuzones rijdt.
Er komen er steeds meer bij, dus om voor het zekere voor het onzekere te nemen kan je het beste een Crit’Air vignet bestellen.Hoe werkt het?
De Crit'Air is een vignet in de vorm van een sticker waarbij de kleur aangeeft hoe vervuilend jouw auto is. Heb je een erg vervuilende auto? Dan ben je in bepaalde zones in Parijs, Lille, Grenoble en Lyon niet toegestaan. Vanaf september zal dit voor nog meer Franse steden gelden.
De Crit'Air stikkers zijn er in zes verschillende kleuren. Groen is de kleur voor de minst vervuilende auto's ( elektrische auto's) en grijs is voor de oudere en vervuilende auto's. Er geldt een uitzondering voor voertuigen met een gehandicaptenkaart. Deze auto's hebben geen Crit'Air vignet nodig, maar de gehandicaptenkaart moet wel altijd zichtbaar in de auto liggen.

Wanneer nodig?
Tot nu toe heb je de Crit’Air sticker nodig als je naar Parijs, Lille, Lyon of Grenoble gaat. Blijf je buiten de stadsring? Dan blijf je ook buiten de milieuzones en heb je de sticker dus niet nodig.
Maar er zijn veel andere Franse steden, zoals Bordeaux, Cannes, Dijon, Reims, Tou-louse en Montpellier, waar ze binnenkort ook milieuzones gaan invoeren. Dus als je het zekere voor het onzekere wilt nemen kan je het beste op tijd het milieu vignet bestellen. De sticker blijf voor altijd geldig ( zolang deze leesbaar blijft).

Kans op een boete
Als je binnenkort door Frankrijk gaat rijden is het zeker aan te raden om het vignet op je auto te plakken. Als je geen vignet op je auto hebt en je door een milieuzone rijdt heb je namelijk kans op een boete van €68,- euro.

Het milieuvignet bestellen
Het is aan te raden om het vignet op tijd te bestellen want het wel tot 30 dagen duren voordat je hem binnen hebt.
Het vignet is niet duur, namelijk maar €4,80. Je kunt de Crit'Air sticker hier online bestellen. Je krijgt de sticker per post toegestuurd.
Tips: je kunt op de website bovenin de taal aanpassen naar Engels en je kunt via "Track my order" bijhouden hoe ver jouw bestelling is.

De ANWB geeft hier nog andere handige tips voor het invullen van de bestelling.
 20-06-2017 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!