Nieuws - Roquebrun, een schilderachtig dorpje aan de Orb
29-10-2018

Roquebrun is een schattig dorpje dat op een groene heuvel boven de rivier de Orb ligt. Het dorpje is op terrassen gebouwd.
Daarom heb je vanaf elk straatje een mooi uitzicht over de rivier. De omgeving maakt het plaatje helemaal af, met hoge bergen in de achtergrond en een oude stenen brug die over de rivier loopt. Een leuk dorpje om te ontdekken!

Roquebrun, een schilderachtig dorpje aan de OrbPetit Nice
Roquebrun wordt ook wel Petit Nice genoemd, want er heerst een zacht klimaat waardoor er in Roquebrun sinaasappelbomen en mimosa's groeien. Het ruikt er daarom heerlijk! Ook groeien er andere exotische planten in de botanische tuin.

Wat is er te doen in Roquebrun?

Exotische tuin
Bovenin Roquebrun ligt een mooie botanische tuin waar je allerlei exotische bomen en planten kan bewonderen.
Ook is er een grot met vleermuizen. Je mag de tuin niet missen, want het is één van de redenen dat Roquebrun zijn bijnaam " Petit Nice" heeft. Vanaf de tuin heb je een geweldig uitzicht over Roquebrun en de Orb.

Bezoek een Cave Cooperative
De Cave de Roquebrun is een Cave Cooperative waar je op woensdag een rondleiding kan volgen.
Een leuke plek om wijn te proeven en meer over wijn te leren.

Lekker eten
In Roquebrun zijn verschillende restaurants.
Le Petit Nice is erg populair. Het is een goed Frans restaurant waar je op het terras geniet van een geweldig uitzicht over de rivier. Vooral de forel is hier een aanrader.
Meer zin in lekkere tapas in combinatie met goede wijn? Dan is Cave Saint Martin the place to be!
Naast de restaurants 'Le Petit Nice' en 'Saint André' is er nog een derde lekker restaurant 'Saint Hubert' met Franse keuken.  Zij doen dikwijls thema-avonden, zoals deze week kon je reserveren voor een superheerlijke couscous-avond op vrijdag aan € 18 pp (couscous à volonté).  Een 4° horeca-aangelegenheid is de Pizzeria 'Le Naudech'. 
Zij bieden heerlijke verse huisbereide pizza's ... Echt lekker !  De markt
Op vrijdag is er een kleine markt in dit dorpje. Altijd leuk om hier lokale producten te kopen.

Zwemmen in de rivier
Het kan goed warm zijn in Roquebrun en dan is het heerlijk om even af te koelen in de rivier. Er is een klein strandje waar je gerust in het water kan zwemmen.Kanoën
Het is ook leuk om een kanotocht te maken in de rivier de Orb. Je kan een kano huren bij Canoe Roquebrun, aan de overkant van de rivier. Er zijn verschillende kanotochten, zodat je een lengte kan kiezen die bij jou past. De omgeving is hier echt schitterend, dus het is zeker de moeite waard.


 Ben jij wel eens in Roquebrun geweest? Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid of restaurant? Laat het ons weten in een reactie op Facebook of instagram!

 
 

 

Lees ook:
De stranden dichtbij Narbonne
Montpellier: tips van een local
Toulouse - 'La Ville Rose'
Lagrasse, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!