Nieuws - Het voorjaar in Zuid-Frankrijk
11-01-2018

Het voorjaar en de voorjaarsvakantie zijn geweldige momenten om er even tussenuit te gaan.
De voorjaarsvakantie valt in februari, de maand waarin het in Nederland nog koud en grijs is. Wat zon doet een mens dan goed. In Zuid-Frankrijk is het dan al beter weer!
Zo is het gemiddeld overdag zo'n 14 graden. Dat is nog geen strandweer, maar het allerbelangrijkste is dat de zon er wel schijnt. Je kunt daarom al heerlijk de hele middag op een terras zitten.
In de maanden maart, april en mei lopen de temperaturen steeds verder op. Dan kan het strandweer gaan beginnen!Krijg jij zin in een voorjaarsvakantie in Zuid-Frankrijk?
Lees hier nog meer redenen waarom dit een goed idee is:


1. Het is er lekker rustig

In het voorjaar is het nog relatief rustig in Zuid-Frankrijk. Zo kan je de Middeleeuwse stad Carcassonne in alle rust bezoeken en zijn populaire dorpen ook nog heerlijk rustig. Je kunt daarom in alle rust genieten.
Ook op het strand of in de natuurparken is het rustig.

La Cité Carcassonne


2. Alles groeit weer

Hou je ervan om te wandelen? Of vinden jullie het leuk om met de auto de omgeving te ontdekken? Dan is het voorjaar het beste moment om dit te doen.
Alles begint namelijk weer te groeien en te bloeien wat een onwijs mooi gezicht is.
Wie weet zie je ook schattige lammetjes en kalfjes op het platteland! En omdat het nog niet heel warm is hou je een lange wandeling ook beter vol.

Mediterraanse tuin
(Foto: De mediterraanse tuin bij villa Le Portail Bleu)


3. Mardi Gras

In het voorjaar zijn er veel evenement die plaatsvinden in Zuid-Frankrijk. Zo is 28 februari Mardi Gras, oftewel vette dinsdag. Dit katholieke carnavalsfeest wordt in bijna alle steden en dorpen in Zuid-Frankrijk gevierd. Bijvoorbeeld in Limoux, waar de langste carnaval ter wereld wordt gevierd.
Mardi Gras oftewel, de vastenavond wordt gekenmerkt door populaire gastronomische tradities. Zo worden altijd pannenkoeken (crêpes) bereid maar ook een soort donuts ,"beignets de carnaval" of "bugnes". Deze bestonden al in de tijd van het oude Rome! De eieren en de suiker in de bugnes en pannenkoeken laadden de menselijke batterijen op voor de vastenperiode. Tegenwoordig is het in de eerste plaats een traktatie die gedeeld wordt met familie en vrienden.

Carnaval Limoux beignets de carnaval
(Foto: Carnaval Limoux)                                                (Foto: beignets de carnaval)


4. Geen files
In de voorjaarsvakantie zijn er geen lange files naar het zuiden van Frankrijk, zoals je die in de maanden juli en augustus wel ziet. Jullie kunnen daarom lekker in een keer doorrijden.

Zwarte zaterdag zuid frankijk

5. Truffel
Huh, truffel? Ja, truffel is een andere reden om in het voorjaar naar Zuid-Frankrijk te komen.
Het januari en februari zijn namelijk de maanden van de truffel, waarin veel truffelmarkten worden georganiseerd. Dit is erg leuk voor de liefhebbers van truffels. Je kunt er verschillende gerechten proeven en uiteraard ook truffel voor thuis kopen.
Dit zijn de data van de markten.Wil jij in het voorjaar op vakantie in Zuid-Frankrijk?
Wij hebben een groot aanbod aan luxevakantiehuizen in de departementen Aude en Hérault. Boek bijvoorbeeld een vakantievilla met een verwarmd zwembad en een jacuzzi.
Klik hier voor het aanbod aan vakantievilla’s.

www.kuypersverhuur.nl

  10 januari 2018 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!