Nieuws - Tips om te ontstressen
23-06-2017

Heb je teveel stress momenteel? Dit kan je doen om te ontstressen.Tegenwoordig is iedereen druk, druk druk. Stress is dan ook heel normaal. Er zijn steeds meer mensen die zelfs last hebben van chronische stress. Als je gestrest bent ben je te gespannen en snel geïrriteerd maar je kunt ook lichamelijke klachten hebben zoals hoofdpijn of slapeloosheid. Kortom, stress is niet fijn. Maar hoe kom je er vanaf? In deze blog geef ik je tips om te ontstressen.

Boek een vakantie
Een vakantie is een geweldige manier om te ontstressen. Je bent helemaal weg uit je dagelijkse omgeving waardoor je je gedachten beter kan ordenen. Zet je telefoon uit en laat je laptop thuis en neem even helemaal de tijd voor jezelf of voor jou en je partner.
Voor een stressvrije vakantie plan je ook weinig activiteiten in. Even helemaal niks, behalve lekker eten, een mooie omgeving en zon, doet veel goeds!Neem tijd voor jezelf
Als je echt even geen vakantie kan nemen kan je ook wekelijks een bepaald dagdeel of dag inplannen waarin je alleen tijd voor jezelf neemt. Wees streng voor jezelf en houd dit moment ook echt vrij. Zet je telefoon uit en doe iets waar jij blij van wordt. Ga bijvoorbeeld lekker winkelen, fietsen, danslessen nemen, hardlopen, een boek lezen, naar een spa, mediteren of wandelen.

Mediteren

Leren over meditatie
Meditatie helpt veel mensen bij stress en het is een oefening die je makkelijk kan toevoegen aan je dagelijkse routine. Door stil te staan bij het moment vind je meer rust. Meditatie heeft al veel mensen rustiger en gelukkiger gemaakt.
Wil je meer leren over meditatie? Vlogster Sanny verhoeven legt je in deze video uit hoe je mediteert. Op haar website www.sannyzoektgeluk.nl vind je nog meer "geluksmomentjes".
Praat erover
Krop je steeds meer dingen op van binnen? Of weet je eigenlijk niet precies waarom je zo gestrest bent? In beide gevallen is het goed om er met iemand over te praten. Zo kan je je emoties uiten, maar er ook achter komen wat precies de stress veroorzaakt. Praten over jouw stress lucht erg op! Een goede vriend of vriendin luistert graag naar je, maar je kunt ook met een psycholoog gaan praten als je het moeilijk vind om gedachten te delen met een bekende.

Afbeeldingsresultaat voor met vriendin praten

Ga sporten
Blijf je maar piekeren in je hoofd? Dan is sporten een goede manier om je hersenen even op iets anders te laten focussen. Met sporten maak je je hoofd weer leeg. Ga bijvoorbeeld hardlopen of een stuk fietsen. Of ga naar de sportschool en daag jezelf uit met gewichten.
Ben je niet zo's sportfan? Een andere fysieke bezigheid zoals het huis schoonmaken, de auto wassen of werken in de tuin heeft hetzelfde effect. En als je klaar bent voel je je ook nog eens heel nuttig!

Gerelateerde afbeelding

PS: Wil je graag stressvrij op vakantie? Boek dan bij ons een vakantiehuis!
Al onze vakantiehuizen liggen in een prachtige en rustgevende omgeving en zijn de perfecte plek voor een relax vakantie. Met onze goede service hoef je je nergens zorgen over te maken, alles is tip-top geregeld.23-06-2017 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!