Nieuws - Minerve, een dorp vol geschiedenis
11-01-2019

Minerve is een schitterend middeleeuws dorpje dat in een net zo indrukwekkende omgeving ligt. Het dorpje is benoemd tot een van de “Mooiste dorpen van Frankrijk”. En dat is het zeker! Minerve heeft kleine geplaveide straatjes, verschillende tuinen en een middeleeuwse sfeer. Het dorpje is volledig autovrij, zodat je in alle rust er doorheen kan lopen.

Mis dit dorpje niet als je op vakantie bent in Occitanië!


Minerve een dorp vol geschiedenisEen indrukwekkende omgeving
Bij Minerve komen de rivieren de Cesse en de Brian samen. Deze rivieren hebben natuurlijke bruggen uit de rotsen gesleten. Het dorpje ligt op een rotsige uitloper in het midden van een ruig garrigue landschap dat wordt afgewisseld met glooiende wijngaarden. Een prachtig plaatje!

 AOC Minervois

Minerve is het middelpunt van het wijngebied AOC Minervois.
In en rondom het dorpje kan je dan ook heerlijke wijnen kopen. De Minervois wijnen staan bekend als stevige ronde wijnen met een fruitige smaak. Minervois wordt ook wel de wijnschuur van Frankrijk genoemd.
Meer dan één derde deel van alle Franse wijnen komt hier vandaan. Wist je dat de Romeinen in dit gebied de eerste wijnstokken plantten?

De geschiedenis van Minerve
Minerve heeft een indrukwekkende geschiedenis. In de middeleeuwen heeft hier tijdens de kruistocht tegen de Katharen namelijk een bloedbad plaatsgevonden.
In 1210 hebben kruisvaarders onder leiding van Simon de Montfort het dorpje belegerd en na 7 weken viel het dorp. De inwoners werden hierna door de kruisvaarders levend verbrand op de brandstapel.
In Minerve is de straat die langs de kerk loopt vernoemd naar deze heftige gebeurtenis. Op ‘Rue des Martyrs’  bevindt zich ook een klein museum waar je meer te weten kan komen over de Katharengeschiedenis.

Minerve bezoeken
Minerve is om zijn schoonheid, de omgeving, de heerlijke wijnen én om zijn geschiedenis een bijzondere plek om te bezoeken. Het is heerlijk om door het dorpje te slenteren, boetiekjes te bekijken en er lekker te eten.

Minerve

Boetiekjes in Minerve
Minerve heeft verschillende leuke boetiekjes. Zoals een winkeltje met allerlei zeepjes, een sierradenwinkeltje en épicerie met producten uit de omgeving. Minerve is niet groot, dus je komt ze vanzelf tegen. Maar als je toch een adres wilt kan je ze hier vinden.

Restaurants in Minerve
Ondanks dat Minerve erg weinig inwoners heeft zijn erg verschillende goede restaurants.
Dit zijn onze favorieten:
- Relais Chantovent
In het restaurant van dit charmante kleine hotel worden de lekkerste gerechten geserveerd.
Er wordt gekookt volgens het seizoen en er worden lokale producten gebruikt. Elk bord is weer een kunstwerkje.
Je kan er ook genieten van de mooie omgeving want vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht over de rivier de Brian.

- La Table des Troubadours
Een charmant restaurantje met voor ieder wat wils. Pizza’s uit eigen houtoven en vis en vleesgerechten zijn de specialiteiten van La Table des Troubarours. Ook dit restaurant heeft een mooie ligging, met uitzicht op de karakteristieke brug.

Straatjes Minerve

 

Ben jij wel eens in Minerve geweest? Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid of restaurant? Laat het ons weten in een reactie op Facebook of instagram!
 
 

 

Lees ook:
De stranden dichtbij Narbonne
Montpellier: tips van een local
Toulouse - 'La Ville Rose'
Lagrasse, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk

 

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!