Nieuws - Mountainbike routes in Occitanië
12-03-2018

Voor liefhebbers van mountainbiken is Frankrijk een waar paradijs! Er zijn veel mooie gebieden met prachtige natuur en uitdagende hoogteverschillen.
Er blijven ook voor de ervaren mountainbiker genoeg plekjes om te ontdekken.
Bij de Fransen zelf is mountainbiken ook een geliefde sport. Ze noemen het VTT. Je kunt dan ook op diverse plekken mountainbikes huren en veel mountainbikeroutes zijn goed aangegeven.


Dit zijn mooie mountainbikeroutes in Occitanië:

Mountainbiken in Occitanië

Een uitdagende tocht in Hérault
Deze tocht maakt deel uit van de Grande Traversée VTT die door heel het Massif Central loopt.
De FFC( Federation Francais de Cyclisme) heeft verschillende officiële mountainbikeroutes uitgezet, waaronder deze van wel 1360 kilometer. Maar dat vind je misschien wat veel.
Dan is dit gedeelte in de Hérault een leuke manier om een deel van de route mee te maken.
Onderweg kom je langs het mooie meer van Salagou. Deze route is zo'n 45 kilometer lang en heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad.
Foto: http://www.vie-et-velo.com

Rondom het meer van Salagou
De vorige route komt langs dit meer, maar ook als je liever een kortere route kiest kan je bij het meer van Salagou terecht.
De omgeving van het meer van Salagou is prachtig, met rode grond waardoor het bijna een maanlandschap lijkt. Dit meer heeft ook een goede opties voor beginners.
Er is hier wel 270 kilometer aan mountainbikeroutes, met twee groene, drie blauwe, vier rode en drie zwarte paden.
Erg leuk is de route rondom het meer die je in één dag kan doen. Tijdens deze route blijft het landschap en het uitzicht veranderen. Lees hier meer.

Het meer van Salagou

Het land van de Katharen
In Aragon, twintig minuten boven Carcassonne, beginnen diverse mountainbikeroutes in dit bergachtige gebied tussen de Montagne Noir en de Mediterraanse zee.
De natuur is hier wild en de garrigue is een perfect terrein voor mountainbikes. In Aragon ligt een mountainbike club waar je ook mountainbikes kan huren of zelfs een les kan boeken.
In het gebied liggen vier groene circuits, vier blauwe, twee rode en één zwart circuit. Lees hier meer.De Pic st Loup
De Pic Saint Loup is de opvallende berg die je vanuit Montpellier ziet liggen. Ook hier ligt een leuke mountainbikeroute voor gevorderden. De route van zo'n 40 cirkelt rondom de berg en heeft enkele uitdagende stukken.
Het uitzicht onderweg is prachtig, over de wijngaarden en in de verte zie je zelfs de zee. Lees hier meer.


 12 maart 2018 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!