Nieuws - De leukste strandtenten van Occitanië
21-12-2017

Zuid-Frankrijk heeft een prachtige kustlijn aan de Middellandse zee.
Het is altijd heerlijk vertoeven aan de kust van de Franse regio Occitanië. De Occitaanse kust loopt van de grens van Spanje tot aan Parc Naturel Regional de Camargue. Denk aan veel zon, een blauwe zee en een strand met vaak fijn zand.

Langs de gehele kust kan je mooie strandtenten vinden, van erg luxe strandtenten zoals in La Grande Motte tot aan kleinschalige strandtenten met een ongedwongen sfeer.

Dit zijn de leukste strandtenten van Occitanië:


Rondom Perpignan

Nouvelle Vague
Strandtent Nouvelle Vague ligt aan het strand d'Argeles onder Perpignan. Nouvelle Vague heeft een luxe uitstraling.
Zoek een plekje onder de leuke rieten parasolletjes die voor wat schaduw zorgen.
De kaart staat vol lekkers, zoals loempia's met kreeft en kokoscurry met zalm en Saint Jacques. Alles is er vers en de bediening is vriendelijk. De prijs voor een hoofdgerecht ligt rond de €20- .

Nouvelle Vague
Bron afbeelding

Chez Biquet
Chez Biquet ligt verstopt op het strand van Leucate. Het is een vrolijke, wat bohemien strandtent met een relaxte sfeer.
Naast de strandtent is er een bar met elke avond live muziek. Hier wordt tot in de late uurtjes gedanst! Op de kaart staan veel visgerechten en kleurrijke desserts. Een hoofdgerecht met verse vis kost zo'n €25,-.
Deze strandtent is erg populair. Reserveer daarom ruim van tevoren als je hier wilt eten.

 

Rondom Narbonne

Rose des Sables
Rose des Sables is een simpele maar gezellige strandtent op Valras Plage. Je herkent de strandtent meteen aan de roze parasolletjes. Het bijzondere aan de strandtent is het eigen zwembad! Er is zelfs een badmeester bij het zwembad die op de kids let terwijl jij lekker ligt te zonnen. Het menu is simpel, met salades en panini's. Voor minder dan 15,- kan je hier prima eten.

La Voile Rouge
La Voile Rouge is een strandtent met een hele fijne sfeer. Het is een geweldige plek om een dag op het strand van Narbonne Plage te brengen. De naam zegt al genoeg “La Voile Rouge”, het zal je daarom niet verbazen dat de algehele sfeer uit rode accenten bestaat.  Je kunt hier goed eten en genieten van de heerlijkste cocktails.
Het strand van Narbonne Plage is heel breed en er is ook een boulevard met de leukste speeltjes voor kinderen voor op het strand.

La Voile Rouge

 

Rondom Agde

Les Vagues
Strandtent Les Vagues ligt in Grau d'Agde. Het is een dromerige strandtent met een exotische sfeer. Je waant je er net in Indonesië. Het eten is hier heerlijk!  Mensen rijden om om hier te lunchen of te dineren. Er is een excellent drie-gangen menu voor €49,-. Elke donderdag gaan hier 's avonds de voetjes van de vloer bij de cocktailbar. Vergeet zeker niet te reserveren als je zeker wilt zijn van een tafeltje.

La Vagues

Bron afbeelding


Rondom Montpellier
 

Effet-Mer
Le Grande Motte  heeft verschillende exclusieve strandtenten en clubs. Wat mij betreft is L'Effet-met de mooiste strandtent. Deze strandtent straalt één en al luxe uit en lijkt regelrecht uit Ibiza te komen. Denk aan veel wit en hoge palmbomen. De strandtent is wel wat duurder, je betaalt hier zo'n €28,- voor een hoofdgerecht. Er worden hier ook regelmatig grote feesten gegeven.


Bron afbeelding

Le Carré Mer
Deze strandtent ligt op het rustigere strand van Villeneuve-lès-Maguelone. De eigenaars zijn de broers Pourcel, bekende chef-koks uit Montpellier. Le Carré Mer heeft een mooi en hip interieur. Met drijfhout, en bohemien decoratie. Op de kaart staan lekkere gerechten met vis maar ook met vlees, zoals gamba’s à la plancha en gegrilde eend. De prijs van een hoofdgerecht ligt rond de € 27,-.

La Carré Mer

Bron afbeelding 



 

 21 december 2017 - De blog van: Linda van Laar



Linda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

 

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!