Nieuws - Bezoek Occitanie in de herfst
25-10-2017

Occitanie is in de zomer een erg populaire vakantiebestemming. Dat snap ik ook wel, want het is de perfecte plek voor zon, zee en strand.
Maar ook de herfst is deze regio in Zuid-Frankrijk een aanrader. Deze periode heeft namelijk veel voordelen.
Ten eerste is het aantal toeristen in Occitanie dan veel lager waardoor het er lekker rustig is. Je wordt nu omgeven door de locals. Voor een echte Franse ervaring! 
Maar er zijn nog meer redenen om in de herfst in Occitanie op vakantie te gaan.

Herfst in Occitanië

1. Het weer
Tijdens de herfst is het weer nog erg aangenaam in Occitanie. Helaas heb je wel iets meer kans op een buitje, maar in vergelijking met Nederland valt dit erg mee! Denk aan heerlijke nazomerdagen waarbij je overdag nog lekker op het terras kunt zitten.
Ben jij niet zo'n liefhebber van temperaturen boven de dertig graden Celsius? Dan zit je in de herfst goed in Occitanie.

2. De herfstkleuren
De wijngaarden, de bossen, de parken en de bomen langs de wegen hebben in de herfst de mooiste herfstkleuren. Dit maakt deze regio heel fotogeniek in deze periode. Een ritje door het Franse platteland is het mooiste in de herfst!

3. La Rentrée
In september vindt "La Rentrée" plaats. La Rentrée is de periode waarin iedereen weer naar school of aan het werk gaat. Het gewone leven begint dus weer. Dit zorgt voor meer leven in de steden en dorpen. Want La Rentrée betekent ook dat alle winkels en restaurants weer open zijn. Studentensteden zijn veel vol met studenten en qua cultuur is er meer te beleven.

4. De producten van de herfst
De herfst is het seizoen van allerlei Franse lekkernijen.
Op de markt koop je lekkere oesters, pad-denstoelen, walnoten en vijgen. Maar ook qua kazen heb je nu een andere keuze dan in de zomer. En uiteraard komt in november de Beaujolais Nouveau uit. Deze beroemde jonge wijn heeft maar een paar weken gerijpt en is altijd heel gewild.
Is het wat frisser buiten? Dan heb je een goed excuus voor een warme kop "chocolat chaud" of een verse lekkernij van de bakker.

5. Evenementen in de herfst
Zoals ik al eerder schreef, in de herfst is heel Occitanie weer druk bezig. Er is dan ook onwijs veel te doen in de regio. Er zijn diverse festivals en het culturele programma draait op volle toeren.
Ga een avondje naar de bios, het theater of naar live-muziek in een van de grotere steden als Narbonne, Toulouse of Montpellier. Maar ook juist in de kleine dorpjes worden er nu gezellige markten en evenementen georganiseerd.

 


25 oktober 2017 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!