Nieuws - De prachtige stranden van Herault en Aude
01-06-2017

De regio's Aude en Herault in Zuid-Frankrijk kennen wel ongeveer 150 kilometer aan kustlijn.
Er is daarom genoeg strand om te ontdekken. Er zijn drukke bebouwde stranden met veel leuke strandtenten en een bruisend nachtleven maar je kunt er ook rustige kleine strandjes vinden. Dit zijn de leukste en mooiste stranden van Aude en Herault.
1. L'Espiguette
Dit is een groot en ongerept strand met veel duinen en ruimte. L'Espiguette ligt ten oosten van Le Grau de Roi. Je komt hier voor een rustig plekje, om te kitesurfen op een dag dat het hard waait of om een lange wandeling door de duinen te maken.
Op sommige plekken is het strand wel 700 meter breed.

2. Vias Plage

Dit strand tussen Cap d'Agde en Valras Plage is een strand met lekker warm water, beschutte plekjes en goudkleurig zand. Een heerlijke plek om een dag door te brengen.

3. La Plage de La Franqui
Dit strand in Aude is wel 14 kilometer lang en heeft mooi fijn zand. Het strand loopt door tot Port-la-Nouvelle. Het ligt dichtbij het dorpje Leucate.
Het is een perfect strand voor liefhebbers van watersport. Je kunt hier goed kitesurfen, windsurfen en zeilen.

4. Plage de Chalets
Plage de Chalets dichtbij Narbonne is een mooi breed strand met genoeg ruimte. Het dorpje Gruissan is ook een leuke plek om te ontdekken. Leuk weetje: op dit strand is de Franse film “37°2 le matin" opgenomen.

5. Maguelone Plage
Dit dunne strand met fijn zand ligt dichtbij Montpellier en is de beste keuze als je va-nuit Montpellier een strand wilt bezoeken. De andere stranden Carnon en Palavas zijn vol met appartementencomplexen en drukte.
In Maguelone heerst nog rust. In de duinen liggen enkele hippe strandtenten en verder is het een natuurgebied. Het is ook een populaire plek voor naturisten.

6. Portiragnes
Dit is nog zo'n mooi afgelegen en ongerept strand.
Het is een klein strand zonder strandtenten maar waar je trouwe viervoeter gewoon welkom is.

7. Plage de la Grande Conque
Het zand van dit strand is donkergrijs wat er bijzonder uit ziet. Dit komt omdat  de rotsen hier van vulkanisch gesteente zijn, die eeuwenlang zijn uitgesleten door de zee. Dit kleine strand is een bijzonder plekje.

8. Plage des Coussoules
Plage des Coussoules ligt vlak naast Le Franqui. Het maakt deel uit van een beschermd natuurgebied.
Het is een prachtig goudkleurig strand waar in de zee dagelijks veel zeilboten voorbij komen. Het waait er vaak, wat prettig is in de hete zomer. En als je weg wilt uit de hitte kan je verkoeling opzoeken onder de dennenbomen. Je vindt Plage des Coussoules bij het stadje Leucate.
 01-06-2017 - De blog van:Linda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!