Nieuws - Reizen naar Frankrijk
27-02-2015

Reistips voor als u met de auto naar Frankrijk gaat:

Vakantieboetes op de deurmat
Sinds vorig jaar heeft Frankrijk de kentekenregisters gekoppeld aan die van ons.Vakantieboetes komen nu (helaas) op de deurmat. De boetes bedragen 45 euro voor wie tot 20 kilometer te hard reed. Als niet op tijd betaald wordt, stijgt de boete automatisch naar 180 euro. Als u het onderstaande bord ziet...even opletten!

Alcoholtest
In Frankrijk moet sinds 1 juli 2012 een alcoholtest (éthylotest) in uw auto aanwezig zijn. Dit geldt dan ook voor iedereen die met de auto op vakantie gaat naar Frankrijk of door Frankrijk heen rijdt. Met een alcoholtest kunnen bestuurders, bij twijfel over hun alcoholgehalte, zelf bepalen of ze wel of niet in staat zijn een auto te besturen. Kopers van de test moeten letten op het verplichte Franse keurmerk: NF.

Télépéage
U kent het wel... de tolwegen in Frankrijk. Vooral in de vakantieperiodes kunnen de tolpoorten tot grote opstoppingen (en dus veel tijdverlies) leiden. Bij hoge temperaturen is dit echt geen pretje. Télépéage is een vorm van rekeningrijden. Een klein elektronisch kastje (badge) in de auto maakt het mogelijk dat u gebruik kuny maken van de exclusieve télépéage-poorten, aangegeven met een grote oranje T er boven. Je rijdt daar rustig op aan met een snelheid van 30 km/u, je hoort een piepje en dan gaat de slagboom open en kun je doorrijden. De kosten: In de eerste plaats betaal je eenmalig  € 10 voor de badge en verzendkosten eveneens € 10.
Voor het abonnement betaal je € 1,60 per maand, maar uitsluitend voor de maanden die je op de snelweg rijdt.
Bij Bip&Go kun je kiezen uit diverse abonnementsvormen.

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!