Nieuws - Ontdek Limoux, een mooie stad in Aude
23-03-2018

Het stadje Limoux ligt zo'n 20 kilometer onder Carcassonne.
Het is een mooie Romeinse nederzetting die in de elfde eeuw is gesticht. De stad ligt aan de rivier de Aude en heeft een prachtige omgeving.
Het Corbières gebergte ligt in het oosten en de Pyreneeën kan je in het zuiden zien liggen. Limoux is een fijne stad om te bezoeken tijdens een vakantie in Frankrijk.
Er zijn diverse bezienswaardigheden, maar ook goede restaurants en gezellige pleintjes met cafés.

Ontdek Limoux

Wat is er te doen in Limoux?

Loop over de Pont-Neuf de Limoux
De rivier de Aude split de stad in tweeën en wordt overbrugd door de Pont-Neuf de Limoux. Deze indrukwekkende brug heet dan wel "Pont-Neuf", oftewel nieuwe brug. Maar die naam spreekt al lang niet meer de waarheid, want de brug stamt uit 1329. Het is een officieel historisch monument. Vanaf de brug heb je een geweldig uitzicht over het oude centrum.

Pont Neuf Limoux


Bezoek de Notre-Dame de Marceille

Het gotische gebouw van de basiliek Notre-Dame de Marceille is erg origineel.
Aan de buitenkant is de basiliek grof en robuust maar aan de binnenkant sierlijk en delicaat.
De basiliek ligt op een mooie locatie, hoog op een heuvel met uitzicht op de rivier de Aude en de stad. De basiliek ligt op de route naar Santiago de Compostella en wordt vandaag de dag nog steeds bezocht door pelgrims.


Bron foto

Proef Blanquette de Limoux

De Blanquette de Limoux is een van de bekendste wijnen van de stad. Het is een heerlijke mousserende wijn met de mauzac druif als belangrijkste ingrediënt.
Deze druif geeft een unieke smaak van appels en gemaaid gras. Het is een frisse wijn die je wellicht doet denken aan Champagne.
Andere wijnen uit de Limoux regio zijn de Blanquette Méthode Ancestrale (100% mauzac), de Crémant, de Limoux blanc en de Limoux rouge.
Beklim de heilige berg Pic de Bugarach

De Pic de Bugarach is de hoogste berg van het Corbières gebergte van wel 1230 meter hoog. Over de berg gaan veel verhalen in de rondte.
Ten eerste wordt het de omgekeerde berg genoemd, want het bovenste deel van de berg is duizenden jaren ouder dan het onderste deel van de berg.
Maar het wordt ook al jaren de heilige berg genoemd, want de berg zou een bijzondere helende energie hebben en een van de chakra's van moeder aarde zijn. Ook gaan er verhalen in de rondte over een verborgen schat, UFO's en rare lichten.
Of je de verhalen nu gelooft of niet, de berg en de natuur hier is schitterend en zeker een wandeling waard.

Ga uit eten in Limoux
Limoux heeft diverse goede restaurants. Wij kunnen de volgende restaurants aanbevelen:- Tartine et Tonton.
Dit restaurants is geliefd bij de locals. Goede gerechten die mooi worden geserveerd. (1 Place du General Leclerc)

- L' Odalisque.
Een erg populair restaurant met een uitstekende keuken die creatieve gerechten serveert. ( 38 Rue des Cordeliers)- Cafe Gourmand Chez Stephan.
Een restaurant met een gezellig terras. Er is een dagmenu en er staan klassiekers als mosselen en burgers op het menu. ( 6 Place de la Republique)- La Goutine.
Een gezellig restaurant met vegetarische en veganistische opties. ( 10 Rue de la Goutine)

Wist je dat twee van onze villa’s in de buurt van Limoux liggen?
Villa Tranquille ligt in Limoux zelf en vakantievilla Arcadia ligt erg dichtbij, net buiten het dorpje Arques.23 maart 2018 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!


BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!