Nieuws - De lekkerste gerechten en specialiteiten van Cyprus
09-06-2017

Cyprus is een geweldige vakantiebestemming om de schoonheid van het eiland, om het lekkere weer maar om het heerlijke eten. Er zijn veel typisch Cypriotische gerechten. Dit zijn de lekkerste gerechten en specialiteiten van Cyprus, die je niet mag mis-sen als je hier op vakantie bent.Meze
Dit zijn kleine warme en koude gerechtjes waarvan het de bedoeling is dat je er meerdere eet. Het zijn de tapas van Cyprus. Bekende meze gerechten zijn tzaziki, ta-hini, taramosalata, hummus en halloumi.  Over een paar meze gerechten lees je verder meer.

Afelia
Dit is een gerecht gemaakt met varkensvlees dat heeft gekookt in rode wijn met  paddenstoelen en korianderzaadjes. Het wordt traditioneel met aardappel geserveerd.

Calamari
Deze gefrituurde octopusringetjes zijn wellicht wel bij je bekend. Lekker als snack bij een aperitief. 

Feta
Nog een bekende specialiteit is de feta kaas. Het is een witte en zoute kaas dat wordt gemaakt van schapen of geitenmelk.

Halloumi
Dit is een andere populaire kaas wat wordt gemaakt van schapen en geitenmelk. Ook halloumi is wit en erg zout, maar het bijzondere aan de kaas is dat het pas op een hoge temperatuur smelt. Daarom wordt de kaas vaak gefrituurd of gegrild.

Horiatiki Salata
Deze veel voorkomende salade lijkt op een Griekse salade. De frisse salade heeft to-maten, komkommer, groene paprika, feta en olijven als ingrediënten.

Hummus
Inmiddels is deze dip super populair in Nederland. De dip is gemaakt van kikkererwten en is heerlijk bij meze of bij een stukje brood.

Tahini
Tahini is een pasta gemaakt van sesamzaadjes. In een goede hummus zit ook tahini verwerkt.  Als je Meze besteld krijg je er vaak tahini bij.

Kebab/Kebob
Simpel maar erg lekker zijn deze stokjes met gegrild vlees. Je hebt vaak de keuze uit varkens-, lams- of kippenvlees.

Moussaka
Dit is een heerlijk gerecht met lagen aubergine, lamsvlees en tomaten. Denk alleen niet dat je na het eten van moussaka nog veel actiefs kan doen. Het is een lekkere zware maaltijd waarna je het liefst zo je bed in rolt.

Sheftalia
Dt is een typisch Cypriotische worst gemaakt van varkensvlees, lamsvlees en peterse-lie. Sheftalia worden traditioneel op de barbecue gegrild.

Stifado
De stifado is een heerlijk en typisch Cypriotisch stoofpotje met rundvlees of konijnen-vlees, ui, tomaten en kruiden.

Koupepia
Dit zijn de beroemde gevulde en gestoomde druivenbladeren die in andere landen dolma genoemd worden. Ze worden koud geserveerd en zijn gevuld met gehakt, rijst, ui, tomaat en kruiden.

Souzouko
Souzouko is een zoet Cypriotisch nagerecht dat is gemaakt van noten die in stroperig laagje gemaakt van druivensap.

Cypriotische drankjes
Sla niet te veel van de Zivania achterover, want deze drank gemaakt van druiven heeft wel 45% alcohol. Net zo sterk is de beroemde ouzo, een sterke drank die je aanmengt met water. Het Cypriotische bier is de KEO dat wordt gebrouwen in Limassol. 09-06-2017 - De blog van:Linda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!


 

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!