Nieuws - De mooiste natuurparken van Occitanie
03-10-2017

Er liggen twee prachtige nationale parken in Occitanie.
Maar daarnaast zijn er nog veel andere mooie natuurparken in dit gebied. Je vindt er hoge bergketens, uitgestrekte bossen maar ook de “garrigue”, een lagere vegetatie in het drogere deel.
Voor liefhebbers van mooie natuur is de Franse regio Occitanie daarom een geweldige vakantiebestemming. Je kunt er honderden mooie wandelingen maken, waaronder de pelgrimstocht Santiago de Compostella en enkele GR’s (Grande Randonnee).
Maar er zijn ook veel mountainbikeroutes, plekken waar je kunt jagen, prachtige fietsroutes, kayak en kano spots en diverse plekken waar je bergen kunt beklimmen.
Nieuwsgierig geworden?

Dit zijn de mooiste natuurparken van Occitanie:

De mooiste natuurparken van Occitanië

De nationale parken van Occitanie

1. Parc National des Pyrénées
Het Pyreneeën nationaal park is een ruig bergketen met hoge bergen, groene valleien, watervallen, bergrivieren en wel 230 meren. Voor wilde natuur ga je hier naartoe.
Het park is een paradijs voor wandelliefhebbers want er zijn ontelbaar veel wandelpaden.
Gedurende het hele jaar kan je er bijzondere dieren spotten zoals beren, gems, marmotten en de schattige Pyrenese desman (een spitsmuis). Het Parc National des Pyrénées omvat slechts een klein deel van de Pyreneeën. Er liggen ook twee regionale parken in de Pyreneeën, het Parc naturel regional des Pyrénées Anégeoises en het Parc naturel régional des Pyrénéees Catalanes.

2. Parc National de Cévennes
Het Cevennen nationale park is 90.000 hectare groot. Het is een ruige streek die is gekenmerkt door diepe valleien en leistenen rotsen.
Er zijn 52 gemeenten die in dit park liggen, maar in totaal wonen er slechts 600 inwoners! Het is veel rust en ruige natuur dat je hier vindt. De Cevennen is een middelgebergte van vulkanische oorsprong, de hoogste toppen zijn die van de Mont Lozère ( 1700 meter hoog) en van de Mont Aigoual (1565 meter hoog).
Door de Cevennen lopen ook onwijs veel verschillende wandelpaden waaronder enkele GR’s. Er zijn ook mooie rivieren die door de Cevennen lopen, de Gorges du Tarn en de Gorges de la Jonte. Sinds 2011 staat het nationale park op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

3. Parc Naturel Régional de Haute-Languedoc
Het regionale park de Haute-Languedoc is een indrukwekkend bergachtig gebied.
Als je op een van de bergtoppen staat heb je een mooi uitzicht over de wijngaarden in de omgeving.
Het regionaal park Languedoc is een overgang tussen het hooggelegen centrale deel van Frankrijk en de Middellandse zee. Het zijn de laatste uitlopers van het Centraal Massief. In het park zijn mooie bloemen en planten te zien waaronder verschil-lende orchideeën. Daarnaast leven er ook moeflons, herten en adelaars in dit natuurgebied.
Een bijzondere bezienswaardigheid is de Sidobre. Dit is een groot blog graniet dat een bijzondere vorm heeft. Het blok is wel 10 bij 10 meter groot.

4. Natuurpark naturel régional des Grands Causses
De Causses zijn een groep van hooggelegen kalkplateaus in het Centraal Massief.
De Causses worden van elkaar afgescheiden door de gorges als Gorges du Tarn en Gorges de la Jonte. Het is een prachtig natuurgebied met wel meer dan 1000 kilometer aan wandelpaden.
Ook zijn er bijzondere grotten te bezoeken, kan je hier goed bergen beklimmen en verkoeling zoek je op in een van de rivieren. Het water is hier helder en heerlijk koel.

5. Regionaal natuurpark la Narbonnaise en Méditerranée

Dit park heeft een heel afwisselend landschap, van lagunes en zandstranden aan de Middellandse zee tot aan de wijngaarden en de “garrigue” van Corbières en het rotsmassief van La Clape. Het is hier heerlijk rustig en de natuur is hier goed besch-ermd. Er zijn veel bijzondere trekvogels die hier nesten.
Na een lange wandeling neem je een verkoelende duik in de zee waarna je heerlijke lokale lekkernijen eet in een van de restaurants aan de kust. Dat klinkt toch als een perfecte vakantiedag?
 

Bent u ook zo benieuwd naar deze mooie regio, Occitanië? Huur voor volgend jaar een prachtige villa en ontdek de streek!
Heeft u vragen of specifieke wensen? Aarzel geen moment, stuur een mail naar info@kuypersverhuur.nl en wij beantwoorden u zo snel mogelijk.
www.kuypersverhuur.nl3 oktober 2017 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!
 


BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!