Nieuws - Toulouse - 'La Ville Rose'
05-07-2017

Toulouse is de hoofdstad van de Franse regio Occitanie en een leuke bestemming voor een dagje uit als je in Zuid-Frankrijk op vakantie bent. Het wordt ook wel de roze stad genoemd, want de meeste gebouwen zijn zalmroze met blauwe schutters. Dit ziet er heel mooi uit!
De stad is dan ook fotogeniek en is leuk om doorheen te wandelen. Daarnaast kan je er goed winkelen in een van de vele winkelstraten, zijn er een paar interessante museau en ook veel gezellige terrasjes.

Ik ben afgelopen weekend in Toulouse geweest en wil je graag wat tips geven.

Bezoek een markt
In het centrum van Toulouse zijn er verschillende leuke markten. Zo is er de overdekte markt Victor-Hugo waar je allerlei heerlijke lokale producten kunt kopen. Achterin de markt kan je bij kleine stalletjes lunchen. Voor biologische producten ga je op dinsdag en zaterdagmorgen naar het grote plein voor de Capitole.
Een andere leuke markt op zondag is de markt op Place Saint Aubin. Hier vind je veel kleine boeren en producen-ten die hun waar direct verkopen.

De musea van Toulouse

Toulouse is de stad van de lucht- en ruimtevaart. In het Aeroscopia museum leer je hier alles over, je kunt er bijvoorbeeld de Airbus 380 bekijken. Met een combiticket kan je ook een rondleiding krijgen bij Airbus zelf! Erg leuk voor je fans van vliegtuigen. Voor kinderen is het Muséum de Toulouse, een museum over de geschiedenis van de natuur. Het is het twee na grootste museum van Frankrijk en heel leuk voor kinderen. Je kunt er opgezette dieren, skeletten en fossielen zien.  Een andere aanrader is het Musée des Augustins. Dit museum heeft een grote collectie aan kunst, van de Mid-deleeuwen tot aan nu.

Leuke terrasjes in Toulouse

De terrassen tegenover het Capitol zitten altijd overvol, maar lijken me wel erg toe-ristisch. Niets mis mee hoor, want je hebt een prachtig uitzicht. Andere authentiekere terrasjes vind je op Place de la Trinité of rondom Park La Daurade. Of doe hetzelfde als de vele studenten en koop een biertje of een fles wijn en drink deze in hetzelfde park, met uitzicht op de Garonne.


 
Winkelen in Toulouse
Toulouse heeft veel brede winkelstraten waar je de grote bekende winkels vind en in de kleinere steegjes zijn veel leuke boetiekjes en vintage winkels te vinden. Het win-kelgebied bevind zich rondom het Place du Capitole.
 

Fietsen langs Canal du Midi
Heb je de stad wel gezien? Dan is het altijd leuk om een fietstocht te maken langs de Canal du midi. Je kunt ervoor kiezen om naar het noorden of naar het zuiden te fi-etsen. Zelf ben ik naar het zuiden gefietst en dat was heel mooi. Langs het kanaal staan grote bomen die voor rust en schaduw zorgen. Je fietst langs vrolijke woonbo-ten, groene akkers en enkele restaurantjes. Je kunt een "Vélo Toulouse" huren voor slechts €1,20 per dag.


 05-07-2017 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!