Nieuws - Hoe beland je in Montpellier?
29-08-2017

Het persoonlijke verhaal van blogger Linda:

Hoe beland je in Montpellier

Voor Kuypers Verhuur schrijf ik regelmatig blogs over Occitanie. Want sinds juli 2016 woon en werk ik in de stad Montpellier in Zuid-Frankrijk. Hiervanuit ontdek ik leuke plekjes in de omgeving.

Je heb misschien al enkele van mijn eerdere blogs gelezen? Deze blog is net iets anders dan normaal, want ik vertel jullie graag meer over hoe ik in Montpellier ben beland.


Het begon allemaal zes jaar geleden
Zes jaar geleden leerde ik mijn Franse vriend kennen op het festival Sziget. De vakantieliefde bloeide op tot een serieuze relatie en voor ik het wist zat ik eens per maand in de bus naar Parijs.
Wel drie jaar lang hebben we elkaar om het weekend opgezocht. Gewapend met oordoppen, een slaapmasker en een kussen sliepen wij tientallen nachten in de bus. Totdat deze busritten ons echt de neus uit kwamen.

Samen op reis
Het einde van mijn studie Communicatiewetenschappen kwam in zicht en Arnaud had genoeg van zijn drukke baan. We reizen allebei graag en we besloten daarom het avontuur aan te gaan. We gingen op wereldreis! We zijn in totaal wel anderhalf jaar wezen reizen waarbij we Nieuw-Zeeland en Azië hebben bezocht.
Na anderhalf jaar was het tijd om naar huis te gaan. Maar een huis samen, dat hadden we nog niet.

Eenmaal weer in Europa
Toen we allebei weer thuis waren begon de zoektocht naar een plek om samen te wonen. We hadden op reis al besloten dat we nu een plekje voor ons samen wilden zoeken. Maar waar? Dat was de vraag.
Arnaud komt uit de buurt van Parijs, wat een prachtige stad is, maar waar we om de drukte toch niet wilden wonen.
Ik kom zelf uit Den Haag en na anderhalf jaar reizen onder de zon vond ik Den Haag wat grauw en saai.

Dus we zijn op zoektocht uitgegaan!
In drie weken reisden we door België en Frankrijk op zoek naar een plek om te wonen.

De keuze voor Montpellier
We pakten het professioneel aan. We hadden een lijstje aan criteria opgesteld en gaven elke plek zelfs cijfers. We zijn naar Gent, Oostende, Bretagne, Nantes, Bordeaux, Montpellier, Aix-en-Provence en Gre-noble geweest.
Montpellier scoorde erg hoog op de sfeer, de natuur in de omgeving en het klimaat. Maar ook naast de hoge cijfers voelde het meteen goed in de stad. We waren er al snel uit dat we zouden kiezen voor Montpellier.
 

Uitzicht Occitanië

Wonen in Montpellier
We wonen hier nu inmiddels een jaar en het bevalt nog steeds erg goed. Ik heb hier het gevoel fulltime op vakantie te zijn!
Dat is heerlijk, al lig ik hier niet alleen op het strand hoor;).
We genieten heel erg van de mooie stad, de jonge inwoners ( Montpellier is een echte studentenstad), het lekkere weer ( het is hier al een paar maanden rond de 30 graden) en de mooie natuur in de omgeving.


Voila! Zo ben ik dus hier beland. Binnenkort geef ik mijn persoonlijke tips voor een bezoek aan Montpellier.


24 augustus 2017 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!