Nieuws - Leuke plekken om te overnachten onderweg naar Zuid-Frankrijk
01-06-2018

De rit naar je vakantiebestemming in Zuid-Frankrijk duurt als je geluk hebt zo'n 12 uur. Een lange zit!
Daarom delen veel mensen de rit op in twee delen en kiezen ze ervoor om ergens een nachtje te overnachten. Slim, want zo kan je weer helemaal bijkomen en zit je de volgende dag weer fris achter het stuur.
Daarnaast is er onderweg naar het zuiden ook van alles te ontdekken! Je komt al helemaal in de vakantiesferen als je een mooi Franse stad bezoekt en 's avonds lekker uit eten kan.

Dit zijn leuke stopplekken onderweg naar Zuid-Frankrijk:


Overnachten onderweg naar Zuid-Frankrijk

Limoges (A20)

Na zo'n 9 uur rijden komen jullie aan in Limoges. Dit is de hoofdstad van de regio Limousin en het is leuk om in, of dichtbij de stad te overnachten.
In de buurt van de stad zijn verschillende chambre d'hotes en de stad zelf heeft diverse hotels. 's Avonds is gezellig om uit eten te gaan in het centrum van Limoges. De stad heeft een mooi oud centrum dat stamt uit de tijd van de Romeinen.
De rit is de volgende dag slechts 3 tot 4 uur naar jullie bestemming in Zuid-Frankrijk, dus 's morgens kunnen jullie eventueel ook het Nationale Porselein Museum of de botanische tuin bezoeken.

Chambre d'hotes tip: Bon Chez Nous

Overnachten in Limoges
(Foto: Centrum Limoges)

Saint-Amand-Montrond ( A71)

Saint-Amand-Montrond is een kleine stad met iets meer dan 10.000 inwoners gelegen aan de A71.
Het is een perfecte plek om te overnachten onderweg naar Narbonne of Montpellier. De volgende dag kunnen jullie voor vertrek de prachtige tuinen van Les Jardins de Drulon bekijken. Of bezoek het sprookjesachtige kasteel Chateau de Meillant in het nabijgelegen Meillant.
Het is vanuit Saint-Amand-Montrond nog ongeveer 5 uur rijden naar Narbonne.

Overnachten onderweg Zuid Frankrijk Chateau de Meillant
(Foto: Chateau de Meillant)

Mâcon ( E25/A31 Route du Soleil)

Mâcon ligt direct aan de snelweg en is een geweldige tussenstop op de Route du Soleil. Na 8,5 uur rijden kom je hier aan.
Ten eerste liggen er rondom Mâcon goede en beroemde wijngaarden (Pouilly-Fuissé, Pouilly-Loché, Pouilly-Venelles, Saint-Véran en Viré-Clessé). Zo kan je de volgende morgen wat goede flessen wijn inslaan.
Maar ook Mâcon zelf is een leuke stad. Door de stad loopt de rivier de Saône, en het is fijn om even de benen te strekken door een wandeling langs de rivier te maken. Er zijn goede hotels en gezellige restaurants en een klein oud centrum.

Overnachten in Mâcon
 

Wat is jullie favoriete tussenstop op de route naar Zuid-Frankrijk? Laat het ons weten in een reactie op Facebook of instagram!
 
 

 1 juni 2018 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds 2016 woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en ze vindt het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!