Nieuws - Wijn evenementen in Zuid-Frankrijk
13-07-2017

Frankrijk en wijn, de twee kan je bijna niet los van elkaar noemen. Frankrijk dan ook dé grootste wijnproducent van de wereld.
Op vakantie is het altijd leuk om weer nieuwe wijn te proeven in een restaurant, bij de wijnboer of op je eigen terrasje. Maar wist je ook dat er in Frankrijk nog meer op het gebied van wijn te beleven is? Er worden namelijk veel leuke wijngerelateerde evenementen georganiseerd! Altijd leuk als dagje uit als je op vakantie bent in Zuid-Frankrijk.

Mas de Saporta Festival
Montpellier
20 juni tot 5 september
Elke dinsdag vindt de Mas de Saporta plaats, in Lattes, net onder Montpellier. Je kunt hier verschillende AOC Languedoc wijnen proeven en een praatje maken met de wijnboer. Ook zijn er allerlei andere lokale producten aanwezig die je kunt proeven. Denk aan oesters, charcute-rie, kaas, honing, brood en olijven. Ook kan je hier een avondmaaltijd bestellen. Het is een kleiner festival dan de beroemde Estival dichtbij de Comedie, met een gezellige sfeer.

Le Lundis Vignerons!
Gignac
1 juli-31 augustus
Elke maandag is er een markt en een wijnproeverij bij Domaine de Pélican in Gignac.

Le festival Eau, Terre et Vin
Sallèles d’Aude
16 juli
Een festival ter ere van het water, de grond en de wijn! Met steekspellen, een ambachtelijke markt en een vlooienmarkt en veel meer..

Le 20, C’est le vin
Beziers
20 juli tot 20 december
Elke twintigste dag van de maand vind er een bijzonder wijnfestival plaats in het centrum van Beziers. Met muziek, lokale wijn en tapas.

Festival des Vins d’ Aniane

Aniane
21,22,23 Juli
Het negentiende festival van wijn vind plaats rondom de kerk van Aniane. Drieëndertig wijnboeren komen hier samen. Er zijn proeverijen, masterclasses, open huizen en wandel-tochten door Aniane.

Fete de la Veraison
Châteauneuf-du-Pape
4 augustus
Het gehele dorp viert tijdens dit wijnfestival de eerste wijnoogst in middeleeuwse stijl. Er is een markt en er zijn wijnproeverijen.

Fête des Vendages
Banyuls-sur-Mer
4-8 oktober
Dit druivenoogst festival vindt elk jaar plaats in de kleine haven van Banyuls-sur-Mer. Tijdens het festival is er een markt met veel lokale producten, kan je allerlei producten proeven en zijn er workshops, shows en concerten. Een van de hoogtepunten is een lunch op de zondag op het strand waarbij een brass band speelt. Na de lunch komt de druivenoogst aan per Cata-laanse vissersbootjes. Dat moet bijzonder zijn om mee te maken.

Fête des vignes
Montpellier
November
De wijnboeren van de omgeving van Montpellier organiseren elk jaar dit festival aan het einde van november. Ze promoten hier hun eigen wijn gedurende drie dagen. Twee dagen lan is er een markt en op de zondag openen de wijngaarden en wijnkelders hun deuren voor het pub-liek.

Bordeaux Fête le Vin
Bordeaux
14-18 Juni ( 2018)
Twee kilometer aan stallen met heerlijke wijn en eten aan de Garonne. Een groot wijnfestival met optredens, lichtshows en proeverijen. Er komen gemiddeld zo’n 5.000 mensen op het evenement af.

Wijnproeverijen Alex Mendoza
Beaufort, Hérault
Juni-September
Kuypers Verhuur Vakantievilla's en wijnboer Alex Mendoza organiseren bijna weekelijks op woensdag (afhankelijk van aanmeldingen) een informele wijnproeverij bij wijnboer Alex Mendoza georganiseert. Onze gasten zijn van harte welkom om de heerlijke (nieuwe) wijnen te proeven. Dit is meestal van 18:00- 21:00. € 5,00 p.p. bij Alex Mendoza te betalen.
Aanmelden kan via: info@kuypersverhuur.nl of via een Facebookevenement.
 13-07-2017 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!