Nieuws - Leuke markten in Occitanië
16-04-2018

Het is zo fijn om rustig over een Franse markt te wandelen. Op zoek naar lekkere ingrediënten voor het diner of gewoon zomaar!
Je proeft lokale lekkernijen, maakt een praatje met de verkoper en ontdekt nieuwe producten. Van Franse kazen tot geurige zeep en van verse groente tot aan heerlijke olijven, er is altijd van alles te vinden op een Franse markt. In Occitanië zijn er ontelbaar veel markten.

Wij hebben de leukste markten voor je op een rijtje gezet:

Leuke markten in OccitaniëDe markt van Olonzac
De markt van Olonzac bestaat al 33 jaar en is in de hele omgeving bekend. Elke dinsdagmorgen vindt de markt plaats.
Op de dag van de markt zijn er twee keer zoveel mensen in Olonzac. Er worden op de markt heerlijke lokale producten verkocht en het is er gezellig druk.
Even bijkomen? Neem dan een kopje koffie bij Café de la Poste.
 

Markt in Olonzac

Markt Olonzac


De markthal van Narbonne

In de overdekte markthal van Narbonne kan je zeven dagen per week terecht voor de beste lokale producten. De markt opent om 7 uur ‘s ochtends en is open tot 14 uur ‘s middags. Dat maakt het ook een geschikte plek om te lunchen, want er zijn een paar kraampjes waar je heerlijk kan eten en drinken. De markthal zelf is schitterend en daarom is de markt al een bezoek waard.
Elke donderdagochtend is er tegenover Les Halles ook een niet overdekte markt met diverse leuke kraampjes. Leuk om deze samen te combineren en vervolgens in het centrum van Narbonne een terrasje te pakken. Santé!

Les Halles Narbonne


De markt van Carcassonne

In Carcassonne is er een overdekte markthal, maar onze voorkeur gaat uit naar de markt op Place Carnot.
Dit grote plein wordt op dinsdag, donderdag en zaterdagmorgen omgetoverd tot grote markt. Vooral op zaterdagmorgen is de markt gezellig druk.
Ook hier worden heerlijke lokale producten verkocht. Op het mooie plein zijn verschillende bars en restaurants waar je fijn kunt pauzeren.

Markt Carcassonne


De Arceaux markt van Montpellier

Onder de bogen van "les Arceaux", een aquaduct uit 1765, vindt op elke dinsdag en zaterdagmorgen een leuke markt plaats. Op de markt van Arceaux worden vooral lokale producten verkocht en het meeste groente en fruit is biologisch. Daarnaast kan je er ook heerlijke zeep, mooie tassen en uniek sieraden vinden.
Op zaterdag is het er flink druk, wanneer je daar niet van houdt dan is het slim om vroeg te komen.
Pézenas

Pézenas is een van de mooiste steden van Hérault. Elke zaterdag (gehele dag) is er een leuke markt. Een typische Franse markt met veel verse gerechten, lokale streek producten en leuke souveniers. Struin na de markt ook eens door de straatjes van Pézenas.
Het centrum van Pézenas bestaat uit oude middeleeuwse straatjes vol met leuke boetiekjes en restaurants.
Tip: neem voldoende contant geld mee!
De markt in Béziers

Béziers is een prachtige stad om te bezoeken. Elke vrijdagochtend langs de de Allées Paul Riquet is er een kleurrijke bloemenmarkt met allerlei snijbloemen, planten en kruiden.
Ook is er elke dinsdag- tot zondagochtend een markt in de overdekte markthallen van Béziers.
Zijn jullie ondertussen moe geworden van al dat slenteren, neem dan plaatst op één van de gezellige terrasjes in het centrum.

Bloemenmarkt Béziers
Bron foto

Lézignan-Corbières woensdagmorgen
Aan de zuidkant van de stad Lézignan-Corbières is elke woensdag is er een grote markt in Lézignan-Corbières.
Het grootste deel van de markt loopt over het beroemde Cours de la République.
Het is een gezellige markt met veel vers fruit en groenten en veel eigentijdse kledingkraampjes. Lézignan-Corbières is op de weg van Carcassonne naar Narbonne. De stad heeft tal van winkels en cafés.

Markt Lézignan
Bron foto

Ontdek de prachtige regio, Occitanië!
www.kuypersverhuur.nl16 april 2018 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds 2016 woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en ze vindt het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!


 

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!