Nieuws - De hoogtepunten van Béziers
30-03-2018

Béziers is dé wijnstad van Occitanië (de Languedoc), een mediterrane stad met vele oude gebouwen. Door de strategische ligging op een voorgebergte is Béziers voorzien van eindeloze trappen en treden.
Het is een prachtige stad om te bezoeken.
Een groot voordeel is dat Béziers nog relatief onontdekt is door de grote groepen toeristen. De enige tijd dat het er echt druk is, is tijdens het festival de Féria de Béziers. Dit is festival dat draait om stierenvechten, maar waarbij ook live muziek, dansshows en nog meer entertainment wordt aangeboden.

Béziers heeft een aantal hoogtepunten die je niet mag missen als je de stad bezoekt.
Dit zijn de hoogtepunten van Béziers:

De hoogtepunten van Béziers
(festival de Féria de Béziers)

De Cathedrale Saint-Nazaire de Béziers

Het kathedraal ligt hoog boven de rivier de Orb en is dan ook van ver buien de stad te zien. Het is even een klim om bij de kathedraal te komen, maar het is het zeker waard.
De Cathedrale Saint-Nazaire de Béziers komt uit de dertiende eeuw. Hiervoor stond er ook al eeuwen een kathedraal maar deze is in 1209 platgebrand.
De Cathedrale Saint-Nazaire de Béziers is gebouwd in Gotische stijl, met veel versiering en indrukwekkende glas in lood ramen. In de kathedraal zijn mooie fresco's uit de veertiende en vijftiende eeuw te zien.


Saint Nazaire de Béziers


Musée des Beaux Arts
In het museum van schone kunsten kan je prachtige schilderijen bekijken van verschillende Europese kunstenaars. Ook is er een grote collectie met kunstwerken van Jean Moulin. Een kunstenaar uit Béziers.

Musee des Beaux Arts


De abdij Saint Marie de Fontcaude
Deze abdij ligt net buiten de stad in het dorpje Cazedarnes. Het is een mooi voorbeeld van Romeinse architectuur en een officieel historisch monument.
De abdij is in de zestiende eeuw in brand gezet, maar gelukkig is het grootste deel heel gebleven.

Saint Marie de Fontcaude Béziers
Les 9 Écluses de Fonséranes
Ten zuiden van Béziers loopt het Canal du Midi. Het verbindt de Atlantische Oceaan met de Middellandse Zee.
In het kanaal zijn er zeer grote hoogteverschillen en alleen al bij Béziers liggen er 9 sluizen achter elkaar op een afstand van ca. 350 meter. De negen sluizen in Béziers is een waterweg van 312 meter die het mogelijk maakt schepen en boten te verplaatsen met een daling of stijging van 25 meter.
Les 9 Écluses de Fonséranes is de derde grootste toeristische plaats na Carcassonne en de Pont du Gard in de Languedoc-Roussillon.
Acht duizend schepen per jaar kruisen de negen sluizen, waar gemiddeld tot 300.000 bezoekers per jaar komen kijken...

9 Sluizen van Béziers


Te doen in Béziers:

Wandelen langs het water
De rivier de Orb en de Canal du Midi meanderen allebei langs de stad. Het is heerlijk om een wandeling langs een van beide te maken. Of kies voor een fietstocht en neem ook een stukje van de prachtige omgeving mee.Winkelen
Béziers is een echte winkelstad waar de leuke smalle winkelstraatjes uitkomen op de Boulevard Paul Riquet.
Hij was de architect van het Canal du Midi en zijn standbeeld treft u aan op de naar hem genoemde boulevard.
Hier vindt u leuke terrasjes en op vrijdag is er markt.Ga op een wijntoer
Hérault, het Franse departement waar Béziers ligt, is een geweldige wijnregio.
Een wijntoer is daarom erg leuk om te doen. Je kunt het zelf organiseren als je een Bob regelt, of zoals het hoort alle wijn netjes uitspuugt.
Maar er zijn ook genoeg georganiseerde tours waarbij je lekker kan genieten en je geen zorgen hoeft te maken over de weg terug.Naar het strand
Dichtbij Béziers liggen de stranden Sérignan-plage en Valras-plage. Beide mooie brede stranden met geel zand.
Valras-Plage heeft alerlei voorzieningen en Sérignan-plage heeft nog weinig bebouwing. Het is heerlijk om hier een dagje te zwemmen en te zonnen of tijdens de wat koelere dagen een strandwandeling te maken.


 

Ontdek de prachtige regio, Occitanië!
www.kuypersverhuur.nl

 31 maart 2018 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!


 

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!