Nieuws - De grotten van Occitanie
20-02-2018

Een grot is een bijzonder natuurfenomeen. Bij een bezoek aan een grot waan je je echt even in een andere wereld. De wereld van stalagmieten en stalactieten en bijzondere rotsformaties!
Er zijn in Occitanië een tiental grotten die je kan bezoeken, met elk hun eigen kenmerken.
Wanneer je een grot gaat bezoeken is het belangrijk om goede schoenen aan te doen en neem ook een extra vest mee, want het kan glad en koud zijn in een grot.

In deze blog vertel ik je meer over de mooiste grotten van Aude en Hérault.

De grotten van Occitanië
Bron foto Grot des Demoiselles: futura-sciences.com

Grot Clamouse, Herault
De Grot Clamouse wordt ook wel de Kathedraal van de Eeuwigheid genoemd.
De grot is namelijk pas erg laat ontdekt en heeft lang zijn geheimen bewaard. Het was pas in 1945 dat speleologen uit Montpellier de grot ontdekten. Langzaam druppelend water heeft hier miljoenen jaren lang de grot uitgesneden.
Grot Clamouse is een prachtige sprookjesachtige grot en het is ook de eerste grot in Europa die volledig met LED verlichting is uitgerust. Je kunt er een rondleiding van één uur volgen.
De grot ligt vlakbij Saint Guilhem le Désert en is daarom ook goed te combineren met een bezoek aan dit middeleeuwse dorpje.Gouffre Geant de Gabrespine, Aude
Gouffre staat voor "kloof"en deze grot is dan ook erg groot.
Ook deze grot is uitgesleten door het water dat ondergronds door het kalksteenmassief stroomde. De ondergrondse rivier is wel 17 kilometer lang.
Er is in de grot een glazen balkon geplaatst waar vanaf je een mooi uitzicht hebt.
In de Gouffre Geant de Gabrespine is het ook mogelijk om een ondergrondse safari te doen, waarbij je een erg lange ontdekkingstocht maakt, diep de grot in. Deze wandeling duurt zo'n 4 uur.Grot de L'Aguzou, Aude
Ook deze grot is prachtig. Je kunt hier een lange rondleiding volgen onder leiding van een gids. Een bezoek aan de grot duurt de gehele dag en je gaat in een overal en met een helm op, op pad.
Er zijn in de Grot de L'aguzou veel bijzondere rotsformaties te zien.Grotte de Labeil, Hérault

In deze grot werd vroeger Roquefort kaas gerijpt. Nu helaas niet meer, maar de grot blijft alsnog de moeite waard.
Ook hier bezoek je de grot onder leiding van een gids.
Er zijn in de Grot de Labeil verschillende mooie kristallen te zien.Grotte de Limousis, Aude
Ooit werd de Grotte de Limousis door de prehistorische mens gebruikt als schuilplaats.
Dit is ontdekt omdat er hier vele archeologische opgravingen zijn gedaan. De grot is al sinds de negentiende eeuw bekend.
Er worden rondleidingen door de grot georganiseerd van ongeveer één uur. De gids laat je dan alle bijzondere elementen van de grot zien.Grotte des Demoiselles, Hérault
Deze grot is al erg lang bekend en komt dan ook voor in veel legendes en verhalen.
La Grot des Demoiselles is een prachtige grot met indrukwekkende stalagmieten en stalactieten, grote zuilen en reusachtige draperieën.
Om naar het hart van de grot te komen is er een klein treintje, waarna je lopend verder gaat.

Kom deze prachtige omgeving ontdekken!
www.kuypersverhuur.nl

 20 februari 2018 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!
 

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!