Nieuws - Leuke spelletjes voor onderweg
31-01-2018

Het is erg handig om met de auto op vakantie te gaan.
Je kunt veel bagage meenemen, onderweg kan je nog andere plekken bezoeken én op de bestemming kan je makkelijk overal naartoe.
Maar voor de kids is het soms wel een hele lange rit. Voordat je het weet komen de vragen: "hoe lang nog??...."

Hebben jullie een autovakantie met de kinderen naar Zuid-Frankrijk gepland? Deze spelletjes maken de reis wat leuker.

Leuke spelletjes voor onderweg
(Foto: 123RF.nl)

1 Kentekens spotten
Ga op zoek naar zoveel mogelijk kentekens uit verschillende landen.
Print dit handige formulier uit en de kinderen kunnen makkelijk bijhouden welk kenteken ze al gezien hebben.

2 Woorden maken
Dit spelletje kunnen jullie samen spelen. Probeer het grappigste woord te maken met de letters van het kenteken van de auto voor jullie.
Het Nederlandse kenteken “37-TVR-1 ” kan bijvoorbeeld de woorden “tovenaar”, “te vette rat” of “tien vieze roddeltantes” zijn.

3 Hoofsteden raden
Deze hersenkraker is goed voor de topografie.
Noem een land en iedereen moet hiervan de hoofdstad noemen, of andersom. Wat is bijvoorbeeld de hoofdstad van Zweden? Let op! Want er zijn een paar echte instinkers.

4 Achterbankbingo
De ANWB heeft leuke Bingokaarten voor in de auto ontworpen.
Als jij als eerste een item ziet mag je deze aankruizen. En wie als eerste zijn kaart vol heeft, heeft bingo!
Je kunt ze hier downloaden.

5 Wie ben ik?
Dit is een klassieker maar hij blijft leuk.
Dit spelletje kunnen jullie allemaal samen spelen. Iemand neemt een persoon in zijn hoofd en de rest mag vragen stellen die met “ja”of “nee” beantwoord kunnen worden. Zo proberen jullie erachter te komen wie de persoon is.
Diegene die het als eerst raad heeft gewonnen en is nu aan de beurt. Om het nog moeilijker te maken kunnen jullie ook voor dingen in plaats van personen kiezen.

6 Geen ja, geen nee
De regels zijn simpel, je mag geen “ja” en ook geen “nee” zeggen. Maar hoelang houden jullie dit vol?
Één iemand stelt vragen en de ander antwoord. Je kunt punten geven voor het aantal vragen dat zonder fouten worden beantwoord.

7 Karaoke
Zet muziek op en laat iemand meezingen. Zet dan het geluid zacht waarbij diegene door blijft zingen. Zet het geluid weer aan. Zingt diegene nog gelijk met de muziek? Dan krijgt hij of zijn één punt. Nu is de volgende aan de beurt.

8 Maak samen een verhaal
Iemand begint met een paar zinnen van een verhaal, waarna de volgende verder gaat. Zo maken jullie samen een (grappig) verhaal.

9 Pokerface
Kan jij je pokerface houden? Time één minuut en probeer iemand aan het lachen te krijgen door gekke bekken te trekken. Aanraken is verboden. Wie houdt het vol?


Welke spellen kennen jullie nog of spelen jullie met de kinderen op de achterbank? Laat het ons weten in een reactie op Facebook!31 januari 2018 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!


 

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!