Nieuws - Filmfestivals in Occitanië
22-01-2018

Ben jij een echte filmliefhebber? Dan ben je vast ook bekend met Franse films!
Als je een beetje Frans spreekt is het altijd leuk om in Frankrijk naar de bioscoop te gaan. Maar voor de echte filmliefhebbers is er meer, want in Occitanië worden ook verschillende filmfestivals georganiseerd. Altijd leuk om mee te maken als je daar op vakantie bent.
Het gehele jaar door worden er festival georganiseerd, zoals Cinemed in Montpellier en DIAM in Toulouse.

Film festivals Occitanië

Festival Diam
Dit festival vindt plaats in februari in Toulouse en focust zich op de LGBT films.
Denk aan films als The Lake Unknown, The Life of Adele en Moonlight. Je kunt er nieuwe films van over de hele wereld zien.

Confrontation 54
Dit filmfestival wordt georganiseerd in Perpignan door het Jean Vigo Instituut.
Het festival vindt plaats in de Castillet bioscoop in het centrum van de stad. Elk jaar is er een nieuw thema en worden er films getoond uit de periode van de stomme film tot aan nu. Na elke film is er een debat of een spreker zodat je meer te weten kan komen over de film.
Naast de films zijn er ook kunstexposities. Dit jaar is het thema: "Les hommes de l'ombre, conseillers et espions". Een spannend thema over spionnen! Confronation 54 vindt plaats op 1 t/m 5 april in Perpignan.

Festival des Étoiles de Najac
Dit festival heet vertaald "het festival van de sterren" en het is dan ook een openluchtfestival.
Wat is er fijner dan op een warme zomeravond een film kijken onder het twinkelen van de sterren? De data voor 2018 zijn nog niet bekend, maar het is in ieder geval in juli. Hou hiervoor de website festivaldenajac.fr in de gaten.
Najac is een charmant klein dorpje in het noorden van Toulouse en is dan ook een mooie setting voor dit festival.

Filmfestival Najac

Cinemed
De herfst is een geweldige tijd voor een filmfestival.
Cinemed is een groot filmfestival dat plaatsvindt in Montpellier aan het einde van oktober. Dit jaar is het de veertigste editie, dus dat belooft iets speciaals te worden.
Meer dan 200 films komen voorbij tijdens Cinemed. Van experimentele films tot aan documentaires en korte films.
Bijna de helft van de films zijn niet eerder vertoond. Rondom de films worden meet 'n greets, tentoonstellingen en andere evenementen georganiseerd.

Dit zijn nog lang niet alle filmfestivals van Occitanie. Er zijn er nog meer! Bekijk hier de hele lijst.

Filmfestivals in Occitanië 22 januari 2018 - De blog van: Linda van LaarLinda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!


 

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!