Nieuws - Dit zijn geweldige spa’s in Languedoc-Roussillon
03-04-2017

Als je op vakantie bent in Languedoc-Roussillon kan je al heerlijk bijkomen door simpelweg een boek te lezen in de zon, of door een wandeling te maken in de natuur. Maar mocht je nog wat meer verwenning kunnen gebruiken dan kan je hier ook een van de spa’s bezoeken.

 

Carita Spa - Carcassonne

Deze spa maakt deel uit van een vier sterren hotel dichtbij Carcassonne. Er zijn massagekamers, een stoombad, een zwembad en een jacuzzi en er worden verschillende behandelingen aangeboden. Je kunt hier verwend worden met massages, facials, scrubs maar je kunt er ook terecht voor manicures en wax behandelingen.

 

Balnéo Cap - Cap d’Agde

Dit sfeervolle spa centrum van 650m2 grootte is geopend van april tot oktober. Tijdens een bezoek aan het centrum kan je gebruik maken van de hammam, een sauna, de jacuzzi, hydro-massage jets en het zwembad. Hiernaast zijn er ook behandelingen zoals de Cocon Marin. Dit is een detox methode die je lichaam strakker maakt. Tijdens deze behandeling wordt je lichaam verpakt in zeewier terwijl je op een waterbed ligt. Stoom en waterstromen zorgen voor een optimale ontspanning.

 

Le Caprice des Reines - Beziers

Een bezoek aan deze mooie hammam is een geweldige manier om te ontspannen en alles even te vergeten. De hete stoom opent de poriën verwijderd gifstoffen en verzacht pijnlijke spieren. Er zijn ook verschillende behandelingen te boeken, zoals de “Toi et Moi” behandeling voor twee personen waarbij beide inpakking met zwarte zeep krijgen, gevolgd door een handschoen scrub of suikerscrub, gevolgd door een Rhassoul inpakking en hierna krijgen beide een lichaamsmassage met geurende oliën.

 

Spa Aromassane - Baillargues

Deze spa in de buurt van Montpellier is de perfecte plek om te relaxen. In de spa vind je een Turks bad, een sauna, een zwembad en een relaxkamer. Verder kan je er kiezen uit massages en schoonheidsbehandelingen en kan je er heerlijk gezond eten. Je wordt er flink verwend. De spa bevindt zich op hetzelfde terrein als een hotel en golfbaan.

 

Natuurlijke waterbronnen

Er zijn in Languedoc-Roussillon ook veel natuurlijke (warm) waterbronnen te vinden. Zoals deze twee:

 

La Chaldette

Dit is een hydrotherapie en climatothérapie centrum op wel 1000 meter hoogte. In de bergen kan je heerlijk relaxen. Het water heeft een temperatuur van 35 graden en door de bicarbonate en sodium die erin zit heeft het een helend effect.

 

Bagnols les Bains

Aan de voet van de Mont Lozère op 900 meter hoogte stroomt er therapeutisch water uit de grond met een temperatuur van 41,5 graden. Het water is rijk aan fluorine, mineralen en bijzondere gassen waardoor het gebruikt wordt om de symptomen van reuma en ademhalingsproblemen te helen.  Maar ook als je hier geen last van hebt is het een mooie plek om te relaxen.

 

Geen zin om naar een spa te gaan? Verschillende van onze vakantiehuizen hebben een spaervaring in het huis zelf. Zo is er vakantiehuis La Cave met een Jacuzzi en verwarmbaar zwembaar en vakantiehuis Le Vigne du Paradis heeft zelfs een infraroodsauna.

 

 



19-01-2017
Linda is blogger en tekstschrijver en sinds juli woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en vind het daar geweldig. Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

 

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!