Nieuws - Tien redenen om naar Occitanië te gaan
29-06-2018

Occitanië is een grote regio in het zuiden van Frankrijk. De regio is bestaat pas sinds kort en is een samenvoeging van de oude Franse regio's Midi-Pyrénées en Languedoc-Roussillon. Occitanië is echt een aanrader als vakantiebestemming!

Dit zijn 10 redenen waarom een vakantie in Occitanië geweldig is:

11 redenen om naar Occitanië te gaan



1. Het heerlijke weer
Het is een inkoppertje, maar Occitanië is zo'n fijne vakantiebestemming omdat het er bijna het hele jaar door héérlijk weer is.
In de lente is de gemiddelde temperatuur zo'n 17 graden en in de zomer loopt dat op tot wel een gemiddelde van 25 graden, maar in de zomer zijn weken met temperaturen van rond de 30-36 graden zeker niet vreemd. Het grote verschil met Nederland is ook dat de zon veel vaker schijnt. Montpellier heeft gemiddeld zo'n 300 dagen zon per jaar.

Redenen om naar Occitanië te gaan


2. De stranden

Occitanië heeft ongeveer 200 kilometer aan kustlijn. Er zijn dan ook prachtige stranden!
Of je nou van brede stranden met veel strandtenten houdt, of liever de rust opzoekt op een strand naast ruige duinen. Je vindt het allemaal in Occitanië. De meest bekende stranden zijn Le Grande Motte, Cap d'Agde, Valras plage en Leucate.

Redenen om naar occitanië te gaan


3. De bruisende stad Montpellier
Montpellier is een gezellige stad die maar blijft groeien. Het is een jonge studentenstad met een mooi oud centrum.
Het centrum barst van de restaurants, bars en leuke boetiekjes.
Daarnaast is er veel te doen in Montpellier. Er zijn allerlei festivals al Les Estivales de Montpellier, een wijnfestival wat de hele zomer lang elke vrijdag plaatsvindt in het centrum van de stad. Andere populaire festivals zijn het Montellier Danse festival en de FISE, een gratis extreme sports festival.

Redenen om naar Occitanië te gaan


4. De middeleeuwse stad Carcassonne
Carcassonne staat sinds 1997 op de UNESCO werelderfgoedlijst. En dat is niet voor niets, want de volledig ommuurde stad stamt uit de middeleeuwen. Je waant je er echt even terug in de tijd.
Tip: kom in het hoogseizoen vroeg in de morgen of blijf juist tot laat hangen, want de stad is erg populair.

Redenen om naar Occitanië te gaan
 

5. De heerlijke wijnen (een hele belangrijke ;))
Wie aan Frankrijk denkt, denkt aan wijn. Ook in Occitanië worden veel druiven verbouwd en wordt heerlijke wijn gemaakt. Het is erg leuk om bij een wijngaard langs te gaan, of om een wijnproeverij bij te wonen. Of maak eens een fietstocht langs de karakteristieke wijngaarden!
Tijdens het seizoen organiseren wij Kuypers Verhuur Vakantievilla's samen met wijnboer Alex Mendoza een gezellige wijnproeverij in Beaufort. Neem contact op met ons kantoor voor meer informatie.

Redenen om naar Occitanië te gaan


Wijnproeverij Beaufort


6. De natuur
Occitanië is groot en ook heel groen. De regio heeft dan ook een verscheidenheid aan natuur.
Liefhebbers van wandelen en fietsen kunnen hier hun hart ophalen. Een van de hoogtepunten zijn de prachtige hoge Pyreneeën, de ruige Cevennen en het regionale park du Haut Languedoc.

Redenen om naar Occitanië te gaan


7. De "Pink City" Toulouse
Toulouse is een prachtige stad. Het charmante centrum heeft voornamelijk roze gebouwen (perfect voor mooie instapictures) en de Canal du Midi loopt door de stad heen.
Voor de liefhebbers van vliegtuigen en ruimtevaart zijn de musea Cité de l'Espace en Musee Aeroscopia echte aanraders!

Redenen om naar Occitanië te gaan


8. De Zuid-Franse keuken
Naast heerlijke wijn zijn er in Occitanië nog meer lekkernijen te proeven. Je zult zien dat er in deze regio erg veel restaurants zijn. De Fransen houden ervan om lekker te eten. Het is dan ook niet moeilijk om een goed restaurant te vinden.
Veel restaurants gebruiken lokale producten en stellen het menu per seizoen op.
Tip: ga eens uitgebreid lunchen, want dan zijn de prijzen lager dan als je 's avonds uit eten gaat.

Redenen om naar Occitanië te gaan


9. De pittoreske dorpjes
In Occitanië zijn heel veel prachtige dorpjes die je absoluut niet mag missen. De bijzondere straten geven je het gevoel dat je teruggaat in de tijd. Een paar van dit soort dorpen zijn, Minerve, Lagrasse (mooiste dorp van 2017), Aigne, Montolieu, Roquebrun, Assignan en Pézenas.

Assignan in Occitanië Languedoc Roussillon


10. Occitanië is makkelijk bereikbaar
Occitanië ligt op ongeveer 12 uur rijden van Nederland. Wanneer je met twee of meer rijdt is dit makkelijk te doen! Maar ook met het vliegtuig is de regio goed te bereiken. In de zomer zijn er verschillende low-cost maatschappijen die naar Occitanië toe vliegen.
 

Redenen om naar Occitanië te gaan

Wat is jouw reden om naar Occitanië te gaan? Laat het ons weten in een reactie op Facebook of instagram!
 
 

 

Lees ook:
De stranden dichtbij Narbonne
Montpellier: tips van een local
Toulouse - 'La Ville Rose'
Lagrasse, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk

 



29 juni 2018 - De blog van: Linda van Laar



Linda is blogger en tekstschrijver en sinds 2016 woont ze in het prachtige Zuid-Frankrijk en ze vindt het daar geweldig.
Ze kan enorm genieten van de mooie Franse natuur, de bruisende cultuur en het heerlijke eten. Ze deelt graag haar tips met jullie!

BLOG
Auto Europe Autohuur

Autohuur voor de voordeligste prijs!